17.10.2022
Redakce

Dynamo v úterý vyrazí na led posledního Litvínova

Pardubické hokejisty čeká další třízápasový týden, ten zahájí v úterý na ledě Litvínova. Tomu se nedaří, po čtyřech porážkách v řadě se krčí na posledním místě Tipsport extraligy, naopak Dynamo bujuje o čelo tabulky.

12. kolo: HC Verva Litvínov – HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo po dvou zápasech opět vyhrálo a ztrácí jen bod na čelo tabulky
  • Litvínovským se nedaří, aktuálně mají šňůru čtyř porážek v řadě
  • Všechny čtyři vzájemná utkání v minulé sezoně zvládly úspěšně Pardubice

Z kabiny Dynama

Pardubičtí hokejisté v nedělním domácím utkání proti Liberci napravili dva předchozí nezdary, na jedinou rozhodující branku se čekalo až do prodloužení, v němž bylo úspěšnější Dynamo. To tak bude chtít na vítězství navázat i v souboji s posledním týmem tabulky, v němž hlavní trenér Radim Rulík velké rozdíly oproti zápasům s týmy z horních pater neočekává. „Myslím, že to bude úplně stejné. Protože je první čtvrtina extraligy a když sleduji soupeře a jejich hru, tak rozdíly jsou minimální. Samozřejmě jsou bodové rozdíly, tabulka se rozjíždí, ale rozdíly zase nejsou tak velké. Nemůžu říct, že by některý z týmů byl v pozici, do které se například v loňské sezoně dostal Zlín. Rozhodují maličkosti a každý může porazit každého,“ je si vědom i se vzpomínkou na zápas Pardubic proti Karlovým Varům.

„Litvínov bude hrát doma a bude chtít napravit zápasy, které se mu nepovedly. Budou do toho šlapat na doraz a my se na to musíme připravit, protože to pro nás nebude vůbec jednoduchý zápas. Jako pro nás zatím nebyl žádný jednoduchý, tak zase nás žádný jednoduchý nečeká,“ doplňuje Rulík k úternímu duelu.

Před letošní sezonou doznala ledová plocha v Litvínově změny rozměrů kluziště, které bylo zúženo. „Budeme se na to speciálně připravovat, je to podobné jako na Kladně, rozměry jsou stejné, kanadské hřiště. Myslím si, že nám by to mohlo trochu vyhovovat z pozice hostujícího týmu, který se bude zaměřovat na výbornou defenzivu. Výborné napadání, zavírat soupeře a nepouštět ho přes nás, potom hřiště hraje trochu roli a může pomoct. Na puku je vše rychlejší, budeme o tom určitě mluvit a pokusíme se na to hráče připravit,“ řekl Rulík.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Frodl – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Kolář – Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Cienciala – Říčka, A. Musil, Matys – Koffer, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře

Litvínov se nenachází v ideální situaci, z jedenácti zápasů vyhrál jen dvakrát a s osmi body se krčí na poslední příčce extraligové tabulky. Na týmy před sebou zatím nemá velkou ztrátu, ale nyní má sérii již čtyř proher v řadě a potřeboval by bodovat. Verva má spolu s Budějovicemi největší počet inkasovaných branek z celé soutěže, za jedenáct utkání inkasovala celkem 37 gólů. Na problémy v defenzivě reagovala i posilou do brankoviště, na hostování přivedla Mateje Tomka z Brna.

Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky měli v posledních dvou utkáních střeleckou převahu, i přesto nedokázali překlopit výsledek na svou stranu. Jak doma s Mladou Boleslaví, tak naposledy v Plzni prohráli těsně 3:4.

„Všichni víme, že lehce hodnotit moc hru, ale spíše bodový příspěvek a tři body si pro sebe urvali domácím. Nám k něm chyběla lépe zvládnutá oslabení na konci prvních dvou třetin. Nicméně nakonec si myslím, že utkání nerozhodly speciální týmy, kde byl stav 2:2, ale gól, který jsme inkasovali po chybě ve středním pásmu na 2:4. Snažili jsme se utkání ještě srovnat, nicméně už se nám to nepovedlo,“ hodnotil duel s Plzní asistent trenéra Karel Mlejnek.

Hvězda v týmu soupeře:

Šimon Stránský. Čtyřiatřicetiletý útočník zamířil před letošní sezonou do Litvínova z finského Jukuritu a z hlediska posbíraných kanadských bodů zatím splácí Vervě její důvěru. V jedenácti utkáních získal osm kanadských bodů za čtyři góly a stejný počet nahrávek, aktuálně je nejproduktivnějším hráčem Litvínova. Průměrně dostává na ledě prostor dvacet minut za zápas, patří tak k jedněm z nejvytěžovanějším hráčům trenéra Vladimíra Růžičky.

Sestava Litvínova z minulého utkání:

Tomek – Zile, Jaks, Freibergs, Wesley, Demel, Strejček, Zeman – Abdul, Sukeľ, Stránský – Kudrna, Gut, Zdráhal – Straka, Berka, Hlava – Zygmunt, Helt, Havelka.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Verva Litvínov
HC Dynamo Pardubice