29.07.2024
Redakce

Dynamo v kompletním složení zahájilo přípravu na ledě

V pondělí 29. července vyjeli pardubičtí hokejisté v kompletním složení na led malé haly enteria areny. Nyní je čeká druhá část přípravy na novou sezonu, která pro Dynamo začne prvním zápasem Ligy mistrů ve čtvrtek 5. září. Ještě předtím čekají svěřence Marka Zadiny 3 přípravná utkání a soustředění v Rakousku.

Příprava na ledě začala Dynamu v pondělí 29. července v dopoledních hodinách, hráči však mohli využít led ještě před začátkem společné přípravy.

„Kluci měli minulý týden možnost dobrovolných ledů a myslím, že více než polovina z nich je využila. Pro kluky to bylo připravené velmi dobře,“ říká Marek Zadina, hlavní trenér Dynama.


Pardubáky nyní čeká druhá část přípravy na novou sezonu, tým na konci srpna absolvuje další soustředění.

„Nyní se ten program bude opakovat. Jsou před námi 4 týdny, kdy budeme trénovat dvoufázově. Následně vyrazíme na soustředění do Salcburku, kde se budeme konsolidovat a potom už se budeme připravovat na Ligu mistrů,“ upřesňuje kouč.

Na ledě se sešel kompletní kádr včetně všech tří posil, tedy Jiřího Smejkala, Romana Červenky a Andreje Šustra.

„Já myslím, že jsme se na to všichni těšili. Vždycky pár nových tváří přinese do týmu něco nového. Doufám, že se brzy stanou součástí té party, což si myslím, že nebude problém, protože už se delší dobu známe. Už dneska jsme si zažili hodně srandy,“ říká kapitán Lukáš Sedlák.


V průběhu přípravného období sehrají Východočeši tři zápasy. Ve čtvrtek 8. srpna A-tým čeká první přípravný duel, v Chrudimi se utká s B-týmem. V úterý 20. srpna vyzve Dynamo v České Třebové celek Vlci Žilina. V rámci zahraničního soustředění se pardubičtí hokejisté v Německu utkají s týmem Red Bull Mnichov.

První soutěžní zápas sezony 2024/25 odehraje Dynamo ve čtvrtek 5. září od 17 hodin. Na domácí půdě vstoupí utkáním s maďarským Fehérvárem do nového ročníku Ligy mistrů. V prestižní evropské soutěži dále Pardubice o dva dny později přivítají finskou Tapparu Tampere, následně se přesunou k dvojutkání (13. září Eisbären Berlín a 15. září Straubing Tigers) do Německa. Třetí domácí utkání proti finským Lahti Pelicans je na programu 9. října a základní část Ligy mistrů uzavře Dynamo 16. října ve Velké Británii proti Sheffieldu.

Nový ročník Tipsport extraligy zahájí Pardubice ve středu 18. září domácím zápasem proti Kladnu.

Fotogalerie