27.08.2024
Redakce

Dynamo uzavře předsezonní přípravu zápasem s Red Bullem Mnichov

V neděli 25. srpna vyrazili pardubičtí hokejisté na soustředění do rakouského Salcburku, ve středu 28. srpna se pak přesunou do německého města Bad Tölz, kde sehrají od 19:30 poslední přípravné utkání proti Red Bullu Mnichov. Sezónu poté odstartují 5. září duelem s maďarským Fehervarem AV19 v rámci Ligy mistrů.

Svěřenci Marka Zadiny dosud odehráli v rámci přípravy dva zápasy. V prvním střetnutí, hraném 8. srpna, zdolalo pardubické áčko svou rezervu 5:3. O vítězi napínavé přestřelky rozhodla až třetí třetina, kdy se v jejím závěru prosadil David Musil a do prázdné brány pak ještě zvyšoval na rozdíl dvou branek Tomáš Vondráček. V tomto klání se však neukázalo áčko v plné síle, chyběl například Roman Will, Peter Čerešňák, nová posila Roman Červenka nebo také Lukáš Sedlák.

Ve druhém utkání proti Žilině, které se odehrálo 20. srpna, už jmenovaní hráči nastoupili. Pardubický kapitán proti slovenskému celku navázal na skvělé výkony z květnového mistrovství světa v Praze a hned zapsal gól a asistenci. Svou první branku v dresu Dynama přidala také nová akvizice týmu Jiří Smejkal a podruhé v řadě se trefil i Vondráček. Východočeši nakonec zvítězili 3:2.

Mnichov se v přípravném období nejprve představil na turnaji Red Bulls Salute, kde v úvodu padl 0:4 se švédským mančaftem Växjö a neuspěl ani v souboji o třetí místo proti rakouskému Red Bullu Salcburk, s nímž prohrál 2:4. Německému týmu se nepodařilo urvat ani následující dva přátelské duely proti Davosu a Zugu. Se dvěma švýcarskými soupeři padl 1:2 a 2:5. Pocit výhry tak mnichovští hokejisté okusili naposledy v dubnu proti Bremerhavenu.

Dynamo se s Red Bullem Mnichov utká poprvé v historii. V budoucnu by na sebe ale týmy mohly narazit v rámci Champions Hockey League. Právě letos se v prestižní evropské soutěži Pardubice utkají se dvěma německými týmy, Eisbärenem Berlín a Straubingem Tigers, a v obou případech se jedná o venkovní klání. Mnichov sice letos Ligu mistrů nehraje, to je ale spíše výjimečná záležitost. Vyjma letošního ročníku chyběl v CHL naposledy v sezóně 2014/15.

Poslední přípravné utkání Dynama s Red Bullem Mnichov startuje ve středu 28. srpna v 19:30.