02.10.2023
Redakce

Dynamo uspořádá před utkáním s Mladou Boleslaví třetí ročník projektu Dynamo děkuje

Třetí ročník projektu Dynamo děkuje, v němž klub oceňuje hrdiny z nejrůznějších oborů, se uskuteční v pátek 13. října před utkáním s Mladou Boleslaví. Slavnostní ceremoniál odstartuje v 17:45, tedy čtvrthodiny před samotným začátkem zápasu. Letos se projekt Dynamo děkuje zaměřuje především na hendikepované.

Dynamo je víc než hokej, má velkou fanouškovskou základnu a tím také velkou společenskou odpovědnost. Proto chce být vzorem svým příznivcům a uspořádá další ročník projektu Dynamo děkuje. Malým i velkým hrdinům pardubického kraje poděkovalo poprvé před dvěma roky. Během akce Dynamo děkuje jsou prezentovány příběhy lidí, kteří buď někomu zachránili život, nebo pomohli udělat prostor kolem nás lepším místem pro život. Ať už se jedná o příslušníky IZS, armády, nebo „obyčejné“ občany, kteří se v očích ostatních stali hrdiny.

Chceme, aby se k sobě lidé navzájem chovali hezky a aby atmosféra v Pardubicích na hokeji byla vždy něčím výjimečná.

Letošní ceremoniál se uskuteční před zápasem 10. kola Tipsport extraligy proti Mladé Boleslavi od 17:45, úvodní buly padne o 15 minut později. Před zápasem budou před enteria arenou k prohlédnutí vozy Integrovaného záchranného systému (IZS).

V rámci akce Dynamo děkuje budou oceněni hrdinové vybraní hasičským sborem, armádou, záchrannou službou, policií, Pardubickým krajem, městem Pardubice, klubem HC Dynamo Pardubice a spolkem Dynamo fans:

  • Za Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje Dynamo ocení Radka Dvořáka. Přes vážnou nehodu měsíc po nástupu do služby vydržel u náročné profese 29 let a je velkou inspirací mladším i začínajícím kolegům.
  • Armáda nominovala válečného veterána Pavla Strosse, který je nesmírně aktivní v pomoci hendikepovaným dětem. Pavel se stal patronem sbírky pro dvě handicapované holčičky a společně s ostatními vojáky 141. zásobovacího praporu přispěli do nadačního fondu „Sport Hradec Cup.“
  • Za Zdravotnickou záchrannou službu Pardubického kraje (ZZSPAK) ocení Dynamo Štěpána Kráčmara. Stará se o svou partnerku Elišku, která se v roce 2020 a 2021 nakazila covidem-19 a kvůli onemocnění začala přicházet o sluch a o mobilitu dolních končetin.
  • Z policiejního sboru vyznamená Dynamo Martina Viščáka a Josefa Stehlíka, kteří minulý rok v České Třebové zachránili život. Šestatřicetiletý muž při slézaní z lešení spadl z výšky zhruba 11 metrů. Hlídka policistů obnovila muži životní funkce a následně byl transportován do nemocnice.
  • Za Pardubický kraj ocení klub pana Milana Peška. Mnoho let je ředitelem organizace Křižovatka handicap centrum, o.p.s. V roce 2021 také získal cenu Michala Hašta za celoživotní práci ve prospěch osob se zdravotním postižením.
  • Hokejový klub Dynamo Pardubice ocení Petra Dufka, kurátora výstavy DYNAMO100 a autora kroniky ke stému výročí pardubického hokeje.
  • Za město Pardubice byl vybrán český parahokejista Tomáš Kvoch, který je velkým fanouškem Dynama a byl také dlouholetým hráčem SHK Mustangové Pardubice. S reprezentací si zahrál na mistrovství světa i paralympijských hrách.
  • Dynamo Fans nominovalo ze svých řad fanouška Jana Antocha, jenž trpí Downowým syndromem. Honza je obrovským příznivcem Dynama, chodí na každý domácí zápas už několik let a jezdí také na venkovní utkání. Dochází do školy Svítání, kde se podílí na muzikoterapii.

Medailonky všech oceněných budou ještě před konáním ceremoniálu prezentovány na našich sociálních sítích a YouTube kanále ZDE.

Vstupenky na utkání s Mladou Boleslaví jsou v prodeji ONLINE ZDE nebo na pokladnách enteria areny.