19.10.2023
Redakce

Dynamo usiluje o spuštění unikátního projektu! Mladým hráčům chce nabídnout ubytování v rodinách

Součástí rodiny Dynamo můžete být nyní ještě více než kdy dřív! Pardubický hokejový klub hledá rodiny, které by poskytly nejen ubytování, ale také zázemí mladým hráčům svého klubu a pomohly tak v jejich rozvoji, sportovním i osobním. Dynamo je #VÍCNEŽHOKEJ, a i proto chce po zámořském vzoru zajistit co nejlepší možné podmínky hráčům, jejichž rodiny nežijí v Pardubicích. Potenciálním zájemcům poskytnou v případě zájmu bližší informace Petr Sýkora (petr.sykora@hcdynamo.cz) a Petr Hemský (petr.hemsky@hcdynamo.cz).

Příběhy úspěšných hokejistů o jejich adaptaci na zámořský život jsou známé. Většinou zahrnují spoustu obav z neznámého světa a zmínku o rodině, v níž žili, a která jim v začátcích kariéry velmi pomohla. Dynamo je #VÍCNEŽHOKEJ, a tak se chce podobnou cestou vydat také. „Mladým hráčům, kteří do Pardubic přijdou z jiných měst, bychom rádi nabídli možnost žít v místních rodinách. Slibujeme si od toho rychlejší adaptaci na rytmus v novém bydlišti, ale také snazší hokejový i osobnostní rozvoj našich hokejistů,“ vysvětluje garant projektu a také hlavní skaut pardubického Dynama Petr Sýkora.

Klub aktuálně poskytuje mládežníkům Dynama ubytování v penzionu Staré časy, ovšem od sezony 2024/25 chce nabídnout širší paletu možností. Hráči si budou moci zvolit mezi ubytováním v penzionu, nebo pardubických rodinách. Spuštění projektu má ovšem jednu podmínku. Klub musí najít dostatečný počet rodin, jež budou ochotné a schopné zajistit hráčům rodinné zázemí se vším, co tomu standardně odpovídá.

„Už v aktuální sezoně jsme spustili jakousi pilotní verzi a první hráče ubytovali u jednoho z našich mládežnických trenérů. Sbíráme první zkušenosti a snažíme se vše posouvat,“ popisuje start projektu sportovní ředitel mládeže HC Dynamo Pardubice Petr Hemský. „Rodiny nabídnou jeden pokoj, mnohdy sdílený. Podmínkou není dřívější spojení s Dynamem. Hledáme kohokoli, kdo má kladný vztah ke sportu a chce pomoci s výchovou mladých lidí. Do podobných projektů se v zámoří zapojují rodiny, aby podpořily jejich oblíbený hokejový klub, a aby pomohly mladým lidem v počátku jejich kariér. Jedná se často páry s již odrostlými dětmi, jindy ale také o velké rodiny, které přijmou dalšího člena. Věříme, že v hokejovém městě, jakým Pardubice jsou, se nám podobnou komunitu podaří vybudovat,“ uzavírá Hemský.

Dynamo bude během aktuálního soutěžního ročníku dál sbírat podněty a vše chystat na ostré spuštění ambiciózní novinky. Oslovit chce nejenom mladé hráče a jejich rodiče z cizích měst, kteří by měli zájem umístit své syny do některých z klubem prověřených rodin, ale také naopak rodiny, které by měly zájem přijmout mladé hráče Dynama ve svých domovech. Potenciálním zájemcům (nájemcům i nájemníkům) poskytne v případě zájmu bližší informace Petr Sýkora, kterého můžete oslovit na mailové adrese petr.sykora@hcdynamo.cz a případně také Petr Hemský (petr.hemsky@hcdynamo.cz).