20.10.2022
Redakce

Dynamo uklidilo Studánecký les

Dynamo je víc než hokej a chce jít příkladem ve vztahu k životnímu prostředí. Ve středu 19. října se s organizací Bordel z lesa a fanoušky vydalo uklidit Studánecký les.

Účastníci akce se ve středu odpoledne sešli u dětského hřiště na začátku Studáneckého lesa. K akci se připojili hráči "A" týmu Tomáš Zohorna, Robert Říčka, Jan Košťálek, Daniel Rákos a také mládežnický tým Dynama. Přítomný byl zároveň profesionální golfista Jan Cafourek, který stojí za celým projektem.

„Všechno to začalo při běhání přírodou. Nevím jestli jsem to dříve nechtěl vidět a nebo zda naše příroda nebyla tak znečištěná, ale ať se podíváte doleva či doprava, všude se válí nějaký odpad od papírku až po lednice či pneumatiky. Je neuvěřitelné, co jsou lidé schopni vyhodit," říká Jan Cafourek, zakladatel projektu Bordel z lesa.

Po zahájení a rozdělení rukavic a pytlů vyrazili sběrači do lesa a více než hodinu pomáhali vyčistit krásné prostředí Studáneckého lesa. Úklid provázelo ideální podzimní počasí, které dokreslilo atmosféru akce.

Za relativně krátký čas se nasbíralo několik pytlů odpadu, který lidé v lese odhodili. Dres Dynama, který podepsali přítomní hráči, získali kluci, kteří v lese našli a přinesli starou matraci.

Po ukončení akce se všichni přítomní společně vyfotili a hráči "A" týmu ještě rozdávali podpisy a fotky fanouškům. Celé odpoledne proběhlo ve skvělé atmosféře a my se budeme těšit na další ročník.

Dynamo je #vícnežhokej

Fotogalerie