13.08.2022
Jan Mroviec

Dynamo touží zažít vítěznou premiéru, ve finále Dolomiten Cupu vyzve německý Eisbären Berlín

Páteční výhra 2:0 nad německým Augsburger Panther posunula hokejisty Dynama do finále Dolomiten Cupu. Při své první účasti na tradičním turnaji, který hostí Neumarkt v Jižním Tyrolsku, tak bude útočit na zlato. Nedělním soupeřem družiny trenérů Krále a Zadiny bude Eisbären Berlín. Německý tým porazil v sobotním druhém semifinále švýcarský EHC Biel-Bienne 3:2 a v neděli od 20:00 se utká s šestinásobnými českými šampiony.

Dynamo bylo v úvodním semifinále Dolomiten Cupu aktivnějším týmem. K vítězství nad německým Augsburgem mu ovšem v prvním semifinále Dolomiten Cupu stačily góly Roberta Říčky a Lukáše Radila. Brankář Roman Will totiž při své premiéře s “déčkem” na hrudi uhájil čisté konto a i díky jeho výkonu slavily Pardubice po vítězství 2:0 postup do finále turnaje.

V boji o zlato se Východočeši utkají v neděli od 20:00 s týmem Eisbären Berlín, který ve druhém semifinále přetlačil EHC Biel-Bienne 3:2. Dynamo se tak střetne s úřadujícím německým šampionem. Tradiční účastník německé nejvyšší soutěže a tým, který v posledních dvou dekádách hned devětkrát ovládl tamní ligu DEL, se opírá o služby někdejšího hráče NHL Zacha Boychuka, kterého v ofenzívě podporuje další produktivní útočník Matt White.

Do Neumarktu už před prvním semifinálovým kláním dorazil početný zástup pardubických fanoušků. Všechny zápasy turnaje je rovněž možné sledovat prostřednictvím placených streamů ( https://valcome.tv/feed/dol ), pro zápasy Dynama je v nabídce český komentář. Cena jednoho placeného streamu je pořadateli stanovena na 7,50 Euro.

Finále šestnáctého ročníku Dolomiten Cupu čeká A tým Dynama v neděli 14. srpna od 20:00.