20.02.2023
Redakce

Dynamo si v sezóně 2023/2024 zahraje hokejovou Ligu mistrů!

Po sedmi letech mezi nejlepšími týmy Evropy! Dynamo definitivně rozhodlo o účasti v hokejové Lize mistrů výhrou v Karlových Varech, díky které si zajistilo vítězství v základní části extraligy. Do nového ročníku prestižní CHL se zároveň Dynamo kvalifikovalo jako vůbec první tým. „Znamená to pro nás, že si zahrajeme ještě kvalitnější zápasy a utkáme se s nejlepšími týmy v Evropě. Doufám, že uspějeme," věří pardubický kapitán Patrik Poulíček.

Dynamo si Ligu mistrů vyzkoušelo už v sezónách 2014/2015, 2015/2016 a 2016/2017, tehdy bylo jako zakládající tým u vytvoření soutěže. Nyní do ní poprvé postoupilo jako nejlepší extraligový celek po základní části. „Tehdy jsem byl jeden z těch mladších hráčů, takže jsem hrál spíš sporadicky," vzpomíná Patrik Poulíček, který nyní povede Dynamo do soutěže nejlepších evropských týmu jako kapitán. „Jsem moc rád, že si Ligu mistrů můžu znovu zahrát. Doufám, že uspějeme," věří pardubický kapitán.

„Moc si toho vážím. Znamená to pro nás, že si zahrajeme ještě kvalitnější zápasy a utkáme se s nejlepšími týmy v Evropě a budeme se s nimi moci porovnat. Zároveň to bude příjemné zpestření letního programu," připomíná Poulíček. Jeho tým byl vůbec prvním, který se do příštího ročníku soutěže kvalifikoval.

Teprve den před zajištěním pardubické účasti v soutěži skončil letošní ročník. Z vítězství se radovala finská Tappara Tampere, která ve finále porazila švédský celek Luleå HF, který se stal poraženým finalistou i přes výraznou střeleckou převahu. Česká extraliga ještě na svého šampiona čeká. Nejblíže byla v roce 2017 Sparta, která však stejně jako Hradec Králové o tři roky později skončila ve finále. „Nějaké vysněné týmy, proti kterým bych si chtěl zahrát, vůbec nemám. Nějaké švédské, finské, nebo švýcarské týmy by ale byly určitě zajímavé," říká pardubický kapitán.