05.02.2020
Redakce

Dynamo sehraje přípravný duel s Vrchlabím

Pardubice – Hokejisté Dynama Pardubice využijí reprezentační přestávku před náročným závěrem sezony a herní pauzu zaplní přípravným zápasem. V pátek 7. února 2020 se od 17:30 představí se širším kádrem na ledě druholigového Vrchlabí!

Přípravný zápas: HC Stadion Vrchlabí - HC Dynamo Pardubice - 17:30 - sleduj online
Pátek 7. února 2020 - DD elektromont aréna, Vrchlabí


Po vítězství ve východočeském derby proti Hradci Králové šla nálada v kabině Dynama nahoru. Tým trenéra Razýma ztrácí na předposlední Litvínov znovu již jen jediný bod a v reprezentační přestávce se může plně připravovat na závěrečných osm utkání základní části Tipsport extraligy.

Více než týdenní herní pauzu vyplní Pardubice přátelským zápasem, v pátek 7. února totiž míří do Krkonoš, kde se postaví místnímu celku HC Stadion Vrchlabí. „Vloni jsme hráli podobné utkání v Trutnově a pomohlo nám. Dokázali jsme si, že hokej hrát umíme," popisuje význam přípravného střetnutí se soupeřem z druhé ligy útočník Jan Mandát.

Přesto si však myslí, že domácí hokejisté proti Dynamu ukáží svoji kvalitu. „Když se podíváte na sestavu Vrchlabí, je tam hodně kvalitních hokejistů. Pro nás to bude super zážitek," těší se na duel s šestnácti góly nejlepší střelec Pardubic v dosavadním průběhu extraligové ročníku.

Hokejisté Vrchlabí v letošním ročníku druhé ligy, jsou na čele s dvacetibodovým náskokem a z dosavadních dvaatřiceti zápasů prohráli jen dvakrát. Navíc v jejich sestavě je řada hráčů s extraligovými či reprezentačními zkušenostmi. Nejproduktivnějším hokejistou celé druhé ligy je, v Pardubicích velmi dobře známý kanonýr, Petr Sýkora. Část sezony ve Vrchlabí strávil i nynější asistent kapitána Dynama Tomáš Rolinek.