20.08.2023
Redakce

Dynamo se ve finále Dolomiten Cupu utká s Davosem!

Pardubičtí hokejisté vstoupili do Dolomiten Cupu vítězně a v semifinále porazili Augsburger Panther jednoznačně 4:0. Nyní je čeká poslední krok na cestě k obhajobě trofeje, ve finále se v neděli 20. srpna od 20 hodin utkají se švýcarským Davosem.

Slavný švýcarský klub vstoupil do turnaje už v pátek, kdy se v prvním semifinále utkal se švédským Rögle. Zápas byl po celou dobu vyrovnaný, ještě pět minut před koncem základní hrací doby byl stav nerozhodný 1:1. Dvě a půl minutý před koncem ale Simon Knak poslal Davos do vedení a tentýž střelec přidal 45 vteřin před sirénou ještě další gól a zajistil tak svému týmu vítězství 3:1.

Dynamo bylo ve druhém semifinále s Augsburger Panther suverénní. Od druhé třetiny byli svěřenci Václava Varadi jednoznačně lepším týmem a německému soupeři nedovolili téměř nic. Roman Will znovu po roce udržel proti Panterům nulu, Robert Říčka se proti stejnému soupeři znovu prosadil. Dalšími úspěšnými střelci byli Ondřej Vála a David Cienciala, Dynamo vyhrálo 4:0.

Dynamo se utká s Davosem poprvé od sezony 2015/16, kdy na sebe týmy narazily v základní skupině Ligy mistrů. Tehdy byli úspěšnější hráči švýcarského celku a v obou případech Dynamo porazili (3:2 a 5:3). Speciální zápas čeká útočníka Roberta Kousala, který v tradičním klubu dvě sezony působil.

Úvodní buly finálového klání Dolomiten Cupu 2023 padne v neděli 20. srpna ve 20:00. Zápas můžete znovu sledovat v přímém přenosu s českým komentářem ZDE.