včera
Redakce

Dynamo se poprvé od finálové série utká s Třincem

Pardubičtí hokejisté přivítají ve 12. kole Tipsport extraligy na domácím ledě Třinec. S Oceláři se utkají poprvé od finálové série sezony 2023/24 a po konci v Lize mistrů budou chtít před vlastními fanoušky úřadujícího šampiona zdolat. Utkání startuje v pátek 18. října v 18 hodin.

Po 173 dnech od sedmého zápasu finálové série bude enteria arena opět hostit souboj Dynama s Třincem, tentokrát v rámci 12. extraligového kola základní části. Dva velcí soupeři posledních let se v této sezoně utkají poprvé a Pardubice se v první čtvrtině soutěže představí na domácím ledě naposledy.

Dynamo půjde do souboje s Třincem s dvěma extraligovými výhrami v řadě, vítěznou šňůru však přerušila středeční porážka v posledním kole základní části Ligy mistrů v Sheffieldu. Pardubice podlehly Steelers 2:3 po nájezdech a do vyřazovacích bojů nepostoupily. O to více se však nyní budou soustředit na extraligové výkony.

Minulý týden Dynamo doma porazilo Liberec po nájezdech (2:1) a v neděli nadělilo Plzni pět gólů, přičemž Roman Will vychytal první nulu v sezoně.

Východočeši jsou aktuálně na prvním místě extraligové tabulky se 22 body. V případě dnešní výhry v Karlových Varech však může Dynamo přeskočit pražská Sparta.

Martin Kaut je na děleném druhém místě mezi extraligovými střelci, na momentálně nejlepšího kanonýra ztrácí dvě branky.


Oceláři jsou po 11 zápasech v tabulce na 11. místě se 14 body a v posledních dvou zápasech vyšli bodově naprázdno. Třinci se nedaří na stadionech soupeřů, odkud zatím odvezl z pěti případů pouze dva body za dvě prohry v prodloužení.

Zatím nejproduktivnějším hráčem úřadujícího mistra je útočník Marko Daňo, který nasbíral 9 kanadských bodů (5+4). Branku Ocelářů střeží téměř vyváženě dvojice Ondřej Kacetl a Marek Mazanec.

První repríza finále minulé sezony odstartuje v enteria areně v pátek 18. října v 18 hodin.

Informace k utkání

Brány enteria areny otevírají standardně 60 minut před úvodním buly, tedy v 17:00.

K parkování můžete využít místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst.

Další parkovací místa můžete využít v novém Parkovacím domě Grand v těsné blízkosti enteria areny.

Aktuální obsazenost parkovišť v Pardubicích můžete sledovat na stránkách Dopravního podniku města Pardubice.

Upozorňujeme zároveň, že s byl uzavřen výjezd z nábřeží V. Havla na most P. Wonky. Uzavírka vznikla jako následek kontroly staveniště. V místě panuje zhoršená dopravní situace.