05.12.2022
Redakce

Dynamo se pokusí napravit porážku v Hradci. V cestě stojí Litvínov

S cílem odčinit prohru ve východočeském derby nastoupí pardubičtí hokejisté v domácí dohrávce proti Litvínovu. Výběr Radima Rulíka dostane možnost vrátit se zpět na čelo tabulky, Verva se naopak drží zuby nehty na 12. příčce zaručující místo v předkole play off. Zápas na ledě enteria areny vypukne v úterý od 18:00.

25. kolo: HC Dynamo Pardubice – HC Verva Litvínov - sleduj ON-LINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo se může znovu probojovat na první místo extraligy. Oproti lídrům tabulky Vítkovicím mají výhodu utkání k dobru.
  • Bezbrankovou remízu v minulém vzájemném klání rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž uspěly Pardubice.
  • Litvínov v posledním zápase překvapil třetí Olomouc. Hanáky porazil díky obratu ve třetí třetině 5:3.

Z kabiny Dynama

Dynamo v druhém východočeském derby sezony neuspělo a v hradecké ČPP Aréně padlo 0:4. Svěřenci Radima Rulíka byli tak sesazeni z čela tabulky Tipsport extraligy, v případě výhry v úterní dohrávce by si pak ale pozici lídra znovu osvojili. Pardubice ztrácí na první Vítkovice dva body.

„Hradec byl lepší. Od začátku jsme měli problém s jejich forčekingem, nedostávali jsme puky za ně, a tak jsme si nevytvářeli žádné šance. Nedokázali jsme udělat na soupeře takový tlak jako obvykle. Do příštích zápasů musíme naši hru zjednodušit a lépe bruslit,“ hodnotil východočeské derby obránce Ondřej Vála.

„Herní projev v Hradci nebyl dobrý. Musíme se soustředit na to, co zlepšit a hlavně nedělat chyby jako v předchozích utkáních. Bude to však těžké, protože Litvínov se zvedá, ale věřím, že nám domácí prostředí pomůže a vyhrajeme,“ uvedl před úterním zápasem útočník Robert Říčka. V posledním duelu s Litvínovem se ani jednomu týmu nepodařilo vstřelit branku a rozhodovaly tak až samostatné nájezdy. „Věřím, že vstřelíme víc gólů než v Litvínově, ale zápasy v extralize jsou všechny nesmírně vyrovnané, v soutěži neexistuje slabý tým. Hlavně se musíme soustředit na vlastní zlepšení.“

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Cienciala, A. Musil, Říčka – Paulovič, Poulíček, Koffer – Rouha, Rákos, Zeman.

Aktuálně od soupeře

Litvínov má za sebou první ze tří náročných utkání. Na domácím ledě zaskočil třetí tým tabulky Olomouc a to díky skvělé třetí třetině, v níž obrátil stav 2:3 v konečných 5:3. Nyní je ale ve venkovní dohrávce čeká Dynamo a hned o tři dny později přivítají doma Vítkovice. Muži Karla Mlejnka se navíc budou chtít bodově odtrhnout od posledního Kladna a předposledních Českých Budějovic. Všechny tři celky mají shodně 28 bodů.

„Není to náhoda, že Olomouc hraje v horní polovině tabulky. Je to velice silný mančaft, individuálně, v osobních soubojích, v útočném i obranném pásmu, dobře hrají předbrankové prostory. Na to jsme se snažili naše mužstvo připravit. Pro nás to bylo velice těžké utkání. Jsme strašně rádi, že se nám podařilo po nějaké době otočit utkání, které se vyvíjelo nepříznivě,“ řekl o comebacku v Olomouci trenér Litvínova Karel Mlejnek.

První vzájemný zápas vyhrály Pardubice po samostatných nájezdech. Rozhodující nájezd vsítil útočník Tomáš Zohorna.

Hvězda v týmu soupeře:

Giorgio Estephan. Pětadvacetiletý kanadský talent posílil Litvínov v sezoně 2020/2021 z amerického celku Kansas City Mavericks hrajícího v ECHL. Útočník narozený v Edmontonu je v tabulce kanadského bodování se 7 góly a 15 asistencemi na devátém místě, na němž skončil i v hlavní části minulého ročníku a to s osmačtyřiceti body. Z Vervy je v závěsu pouze Šimon Stránský, který dosud nasbíral 21 bodů.

Sestava Litvínova z minulého utkání:

Zajíček – Zile, Zeman, Strejček, Freibergs, Demel (A), Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Zdráhal (A) – Š. Stránský, Estephan, Abdul – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Hráli v týmu soupeře

KLUBHRÁČI
HC Dynamo Pardubice
-
HC Verva Litvínov-