03.12.2022
Redakce

Dynamo se chce ve východočeském derby dostat zpět na vítěznou vlnu

Pardubice měly v pátek volno a po úterní prohře s Libercem je v neděli čeká velmi pikantní duel, zamíří totiž na led svého východočeského rivala – Hradce Králové. Týmy se nachází v opačném rozpoložení, Dynamo je na čele tabulky, naopak Hradec Králové se trápí na jedenácté příčce. Zápas můžete sledovat v televizním přenosu na ČT3.

26. kolo: HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK - sleduj ON-LINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamu skončila dlouhé série vítězství, prohrálo s Libercem
  • Hradci Králové se nedaří, prohrál poslední pět utkání
  • První měření sil v letošní sezoně zvládly úspěšně Pardubice 5:2

Z kabiny Dynama

Pardubičtí hokejisté se nachází na čele Tipsport extraligy, táhli dlouhou sérii vítězství, tu však na čísle třináct zastavil Liberec. A tak se budou chtít ve východočeském derby nakopnout zpět na vítěznou vlnu. A zároveň se udržet na první příčce, jelikož se na ně dotáhly Vítkovice, které mají také 54 bodů, ale o zápas více.

Svěřencům trenéra Radima Rulíka se paradoxně o něco lépe daří na hřištích soupeřů, na nich v letošní sezoně odehráli jedenáct utkání a ve vždy získali alespoň bod. „Celkově celá extraliga je hodně vyrovnaná, takže každý zápas je těžký a hodně týmů se proti nám chce ukázat. Protože vedeme extraligu, takže všechny zápasy jsou hodně těžké,“ říká před druhým východočeským derby letošní sezony obránce Tomáš Dvořák.

Jaké utkání v neděli v Hradci Králové očekává? „Určitě to bude vyrovnaný zápas, nahoru – dolů. Bude vyprodaná hala, takže výborná atmosféra a krásný zápas,“ těší se Dvořák. Dynamo zvládlo první letošní derby poměrně jasně 5:2, na tuto výhru by tak chtělo navázat. „Musíme se koukat hlavně sami na sebe, nám teď skončila vítězná šňůra, takže se budeme snažit navázat na novou,“ velí třetí nejproduktivnější obránce Pardubic.

Sestava HC Dynamo Pardubice z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, A. Musil, Cienciala – Paulovič, Poulíček, Matys – Rouha, Rákos, Koffer.


Aktuálně od soupeře

Hradec Králové je jediným českým zástupcem v Lize mistrů, povedlo se mu postoupit do čtvrtfinále, v české nejvyšší soutěži to s ním ale aktuálně tak pozitivní není. Mountfield totiž prohrál již pětkrát v řadě a propadá se tabulkou, kde je se ziskem 29 bodů na jedenácté příčce. Nedaří se mu příliš v koncovce, jelikož z posledních pěti duelů vstřelil dohromady jen pět branek. Celkem v tomto extraligovém ročníku nastřílel Hradec Králové 54 branek, Pardubice mají na svém kontě o 25 gólů více. Královehradečtí mají druhé nejhorší přesilovky v extralize (16 %), nedaří se jim příliš ani v oslabeních (79.8 %)

„Pokud je Sparta kompletní, tak má hodně silný tým. Věřili si, bylo vidět, že jsou na vítězné vlně a že hrají v pohodě. My naopak v určité křeči, nedaří se nám, jak bychom si představovali. Přestože jsme bojovali, snažili se uhrát co nejlepší výsledek, klíč byl v přesilovkách. My v nich nebyli schopní dát gól, Sparta jeden dala,“ říkal po páteční prohře 1:2 na ledě Sparty hradecký trenér Tomáš Martinec.

Hvězda v týmu soupeře:

Aleš Jergl. Nejlepším střelcem královehradeckého celku je s osmi přesnými zásahy osmadvacetiletý člen třetí útočné formace. V posledních utkáních se mu však stejně jako celému týmu příliš nedaří, naposledy se gólově prosadil téměř před měsícem, když se dvakrát trefil do sítě Komety. I tak má ale dobře nakročeno ke své gólově nejlepší sezoně, zatím se mu nepovedlo v jednom ročníku základní části nasázet více než 14 branek.

Sestava Mountfield HK z posledního utkání:

Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík – Cingel, Lalancette, Lev – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Pajer, Kevin Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Doležal.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Matej Paulovič, Daniel Rákos
Mountfield HK Jordann Perret