18.04.2023
Redakce

Dynamo rozšíří spolupráci se vzdělávacími institucemi

Dynamo pokračuje v rozvoji spolupráce se vzdělávacími institucemi. Od nové sezony se k dosavadním partnerským školám přidá Univerzita Pardubice, konkrétně studijní program Ekonomika a management sportovních organizací na Fakultě ekonomicko-správní. Klub zároveň plánuje rozšíření spolupráce se střední školou Educa Pardubice.

Dynamo Pardubice je moderní organizací, která si uvědomuje důležitost propojení vzdělání s hokejovým vývojem mládeže. Dlouholetým partnerem klubu je ZŠ Bratranců Veverkových, na úrovni střední školy Dynamo úzce spolupracuje se Sportovním gymnáziem Pardubice a Educou Pardubice.

Právě se střední školou Educa Pardubice plánuje klub spolupráci rozšířit ve studijním oboru Sportovní management. Zástupce managementu Dynama by se mohl podílet na vyučování některých předmětů, žáci tohoto oboru by zase měli možnost praxe v hokejovém klubu.

„Rozšíření spolupráce by přineslo pozitivum kvalitního vzdělání pro hráče. Je to úzce zaměřené přímo do sportovního prostředí a pokud by klukům nevyšla hokejová kariéra, mohou se hokeji věnovat jiným způsobem. Získají nějaký základ, který potom mohou rozvíjet. Žáci školy, a ne pouze hokejisti, navíc dostanou možnost zajímavé praxe v našem klubu,“ říká sekretář mládeže Patrik Moučka k plánům další spolupráce se střední školou Educa.

Dynamo nově zahájilo spolupráci s Univerzitou Pardubice. Na Fakultě ekonomicko-správní vzniknul nový bakalářský obor Ekonomika a management sportovních organizací. Hráči, kteří se obor rozhodnou studovat, dostanou možnost individuálního studijního plánu. V případě potřeby univerzita také zajistí hokejistům možnost doučování.

„Spolupráce je výhodná pro všechny strany. Kluci mohou pokračovat ve studiu a zároveň hrát hokej. Studium je nebude omezovat v tréninku a naopak. Univerzita je navíc bude připravovat na možnost začlenění do klubu v jiné než hráčské pozici," pochvaluje tuto možnost Patrik Moučka.

Hráči, kteří se rozhodnou Ekonomiku a management sportovních organizací studovat a úspěšně jej dokončí, mohou dále pokračovat ve studiu navazujících programů.