23.02.2023
Redakce

Dynamo přivítá Kometu. Přiblíží se rekordu extraligy?

Do konce základní části zbývají už jen čtyři zápasy! V pátek 24.2. přijede do enteria areny Kometa Brno. Přiblíží se Dynamo rekordu v počtu získaných bodů? Utkání začíná v 18:00 a sledovat živě ho můžete na O2 TV Sport. Po skončení zápasu navíc obdrží pardubičtí hráči Pohár Jaroslava Pouzara pro nejlepší tým základní části extraligy.

49. kolo: HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Utkání je téměř vyprodané. Východočechy tak požene za další výhrou zaplněná enteria arena.
  • Dynamo si v minulém utkání zajistilo vítězství v základní části extraligy. Po skončení zápasu s Kometou bude týmu předán pohár Jaroslava Pouzara.
  • Brankář Komety Dominik Furch chytá ve skvělé formě. Za posledních 10 zápasů chytil 10,17 gólů nad očekávání.

Z kabiny Dynama

Pardubice si výhrou 5:0 v Karlových Varech zajistily první místo v dlouhodobé základní části extraligy a zároveň se jako vůbec první tým kvalifikovaly do příštího ročníku prestižní hokejové Ligy Mistrů. „Byl to jeden z našich cílů, chceme vyhrát co nejvíce zápasů. Je to další důležitý krok na té cestě, kterou máme," popsal Roman Will. Rekord v počtu bodů získaných v základní části však podle pardubického brankáře roli nehraje: „Rekord je úplně jedno, chci vyhrát poslední zápas sezóny. To je jediné, co mě zajímá."

Proti Karlovým Varům si Roman Will připsal už pátou nulu v leotšní sezóně. Tentokrát mu stačilo na čisté konto pouze jedenáct zákroků. „Kluci mi hrozně pomohli. Nula je jen malé plus, nejdůležitější byl týmový výkon," říká pokorně Roman Will.

Nyní čeká na Dynamo další těžký soupeř. Do enteria areny přijede Kometa Brno. „Je to skvělý tým. Bude důležité, abychom byli disciplinovaní a dodrželi všechny pokyny, které budeme od trenérů mít. Musíme už to stavět směrem k play off," ví třicetiletý brankář.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Kolář – Cienciala, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Zeman – Rouha, A. Musil, Vondráček.

Aktuálně od soupeře

Kometa nezažívá povedenou sezónu a odrazem toho jsou i poslední dva zápasy, ze kterých brali Jihomoravané pouze bod. Nejprve Kometa podlehla Litvínovu 2:3 po samostatných nájezdech a následně nestačila ani na Mladou Boleslav, které na domácím ledě vstřelila pouze jednu branku a naopak čtyři inkasovala.

„Výborní byli fanoušci, ti byli skvělí. Náš výkon dnes neměl parametry. Vůbec. Boleslavi jsme nestačili, že to bylo po dvou třetinách 1:1 - to bylo jen díky Furchovi a štěstí. Jinak jsme podle mě byli celou dobu horší a zaslouženě jsme prohráli," hodnotil poslední utkání asistent trenéra Patrik Martinec.

Nyní zamíří Kometa na led Dynama. Vzájemné zápasy zatím vyznívají ve prospěch Východočechů, kteří odcházeli dvakrát vítězně. Brno vyhrálo jednou.

Hvězda v týmu soupeře:

Petr Holík. Šikovný útočník je hlavní postavou brněnské ofenzívy. Se ziskem 44 bodů vévodí týmovému bodování a na špici se drží také v ligovém, kde mu patří páté místo. V posledních utkáních nastupoval na centru prvního útoku, po boku Luboše Horkého a Jiřího Ondráčka.

Sestava Brna z minulého utkání:

Furch – Ďaloga, Kundrátek, Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka, Němec – Ondráček, Holík, Horký – Zaťovič, Zbořil, Šalé – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour, Strömberg, Koblížek.

Hráli v týmu soupeře

KLUBHRÁČI
HC Dynamo Pardubice
-
HC Kometa BrnoRhett Holland, Marek Ďaloga, Jan Ščotka, Luboš Horký