08.10.2022
Redakce

Dynamo přivítá Karlovy Vary. Dokáže bodovat podeváté v řadě?

V neděli čeká svěřence Radima Rulíka čtvrtý domácí zápas v řadě. Na led enteria areny přijedou Karlovy Vary, které si v minulém utkání vyšláply na Mladou Boleslav. Zvládne Dynamo prodloužit bodovou sérii a navýšit náskok na prvním místě tabulky? Utkání začíná v neděli 9.10. od 18:00.

9. kolo: HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Pardubice bodovaly i v osmém utkání v letošní extralize a nadále se drží na prvním místě tabulky.
  • Dynamo narazilo na Karlovy Vary v osmifinále loňského, i předloňského play off. V obou případech odcházely Pardubice vítězně.
  • Energie v minulém utkání vynulovala Mladou Boleslav a připsala si tak třetí výhru v sezóně.

Z kabiny Dynama

Dynamo má za sebou vítěznou čtvrteční předehrávku osmého kola extraligy. V souboji o první místo v tabulce zvládli Východočeši porazit houževnaté Vítkovice a udrželi se tak na čele tabulky. V utkání opět zářila první formace — první gól vstřelil v přesilové hře Peter Čerešňák, druhou a zároveň vítěznou branku pak vsítil Tomáš Zohorna, který je tak s 12 body stále nejproduktivnějším hráčem extraligy.

„Povedl se nám vstup do utkání, potřebovali jsme dát doma první gól, abychom pořád nedotahovali. Myslím si, že v globálu k tomu kluci přistupují velmi dobře, plní věci, které po nich chceme. Dávají do toho srdce a pracují na sto procent," chválil po utkání své svěřence asistent trenéra Marek Zadina.

Další překážkou budou Karlovy Vary, na které mají Pardubice v posledních letech vesměs pozitivní vzpomínky. V minulé i předminulé sezóně se oba týmy potkaly v rámci osmifinále play off a v obou případech postupovalo do dalšího kola Dynamo.

Vstupenky na utkání jsou v prodeji ONLINE ZDE.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, A. Musil, Cienciala – Koffer, Poulíček, Paulovič – Urban, Rákos, Matýs.

Aktuálně od soupeře

Karlovy Vary mají za sebou veledůležitou výhru z ledu Mladé Boleslavi. Energii stačil na tři body jediný gól, který vstřelil v 35. minutě Dávid Gríger. Jednačtyřiceti zákroky zazářil v brance Štěpán Lukeš, pro něž šlo o první nulu v letošním extraligovém ročníku a zároveň první vychytané čisté konto v dresu Karlových Varů.

„Máme tři body z venku. Porazili jsme silnou Boleslav a dokázali si, že můžeme vyhrát i takto na těsný výsledek. Už jsem potřeboval dobrý výkon i z mé strany, takže jsem rád, že se to povedlo," pochvaloval si po utkání Lukeš.

V tabulce se nachází Energie na posledním místě, má však stejný počet bodů jako předposlední Litvínov a dvanáctý Třinec. „Letos v extralize nevidím žádného snadného soupeře, liga je ohromně vyrovnaná. Musíme proto takto makat i v dalších zápasech. Zadarmo nám body nikdo nedá," ví Lukeš.

Hvězda v týmu soupeře:

Tomáš Rachůnek. Zlínský odchovanec patří ke stálicím karlovarské sestavy. S výjimkou krátkého angažmá v Liberci obléká dres Karlových Varů už devátou sezónu v řadě a postupně se vypracoval mezi nejdůležitější hráče týmu. V loňské sezóně přispěl patnácti góly a osmnácti asistencemi k postupu do play off, letos je zatím se čtyřmi body nejproduktivnějším hráčem Energie.

Sestava Karlových Varů z minulého utkání:

Lukeš – Plutnar, Bartejs, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán, Rohan – Rachůnek, Černoch, Kohout – Koblasa, Gríger, Beránek – Redlich, Hladonik, Vondráček – Jiskra, Baláž, Kružík.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Tomáš Dvořák
HC Energie Karlovy Vary Tomáš Vondráček