30.08.2022
Klub

Dynamo představuje koncept oslav sta let pardubického hokeje

Pardubický hokejový klub se dočká velkého jubilea. V sezoně 2022/23 oslaví Dynamo 100 let od založení klubu Vilémem Weissem, které se datuje k únoru roku 1923. Klub si je vědom významu tohoto výročí a připravuje pro fanoušky i partnery spoustu akcí v průběhu celého roku.

Ze všeho nejdříve Dynamo chystá akci, při níž vycestuje se svým stánkem a vybranými zástupci do okolních regionálních měst. V průběhu září a října postupně navštívíme Chrudim (10.9.), Hlinsko (24.9.), Přelouč (15.10.) a Českou Třebovou (29.10.).

Těšit se můžeme na celou řadu doprovodných prvků oslav. Dynamo navázalo spolupráci s projektem Bez frází, díky níž se příznivci mohou těšit hned na dvě události. V listopadu vyjde kniha s názvem „Dynamo Bez frází“, která nabídne 16 rozsáhlých příběhů hráčů ze všech historických období.

Na začátku prosince Dynamo vydá speciální edici poštovních známek s výjimečnou sběratelskou hodnotou. Na známkách naleznete historická loga klubu i portréty vybraných legend. V prosinci se rovněž uskuteční slavnostní otevření veřejného kluziště na ploše mezi Tyršovými sady a stadionem. Nabídne možnost veřejného bruslení a winter classic tréninků.

Na leden 2023 je přichystán druhý projekt ve spolupráci s Bez frází, a sice film s názvem „Navždy za Dynamo“. Časosběrný dokument je postavený na příbězích a životě lidí, kteří jsou s pardubickým hokejem spjati.

Film Navždy za Dynamo nabídne aktuální vhled do kabiny a zákulisí pardubického hokeje. Jeho historii přiblíží výstava na pardubickém zámku, kterou už dlouhé měsíce chystá historik a spisovatel Petr Dufek. Interaktivní výstavu pro celou rodinu bude možné navštívit od 18. ledna do 1. října 2023.

Dynamo připravuje také slavnostní galavečer ke stému výročí od založení. V enteria areně klub 7.2. 2023 ocení legendy a významné hosty nejen pamětními medailemi, které si budou moci následně pořizovat i sběratelé. Akci bude živě přenášet Česká televize.

Stoletou tradici pardubického hokeje bude mapovat ještě jedna další kniha. Speciální encyklopedie Dynama bude unikátní rozsahem i designem. Najdete v ní kompletní historii klubu, ale také dosud nezveřejněné fotografie. Výjimečná encyklopedická kniha vyjde v červnu 2023.

Součástí oslav bude rovněž velká sportovní událost. Na podzim roku 2023 se v enteria areně uskuteční zápas legend, při němž se na ledě společně sejdou největší hráčské osobnosti historie klubu. Akce nabídne bohatý doprovodný program pro veřejnost, včetně autogramiády legend.

Takový je výčet akcí, které klub připravuje v rámci významného jubilea. Sezona, v níž pardubický hokej oslaví sto let od založení, bude opravdu výjimečná a Dynamo chce fanouškům připravit unikátní zážitek.

Naše město – naše gusto – naše historie!