13.10.2023
Redakce

Dynamo potřetí poděkovalo hrdinům a pomohlo potřebným

Před pátečním extraligovým utkáním s Mladou Boleslaví se uskutečnil slavnostní ceremoniál třetího ročníku projektu Dynamo děkuje. Klub ocenil 8 hrdinů, kteří zachraňují životy nebo dělají prostor kolem nás lepším místem pro život. Všichni ocenění obdrželi šek na 20 000 Kč, který věnovali na dobrou věc.

Osm oceněných převzalo dar z rukou majitele Dynama Petra Dědka a primátora města Pardubice Jana Nadrchala. Kromě toho obdrželi také speciální šek.

V rámci projektu Dynamo děkuje klub věnuje celkem 160 000 Kč na dobrou věc. Každý z oceněných dostal šek na poměrnou částku 20 000 Kč a sám mohl rozhodnout o tom, kam tato částka poputuje.

Radek Dvořák, člen Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje na jehož příběh se můžete podívat ZDE, věnoval šek šestiletému Štěpánkovi Pošíkovi. Štěpánek trpí geneticky danou poruchou metabolismu, konkrétně Argininjantarovou acudirií. Péče o tyto děti je velice náročná a těžce zasahuje do života rodiny dětí právě z důvodu speciálních diet, podávání řady léků ve dne i v noci a vysokých finančních nákladů.

Pavel Stross, příslušník 14. pluku logistické podpory v Pardubicích na jehož příběh se můžete podívat ZDE, věnoval šek nadačnímu fondu Sport Hradec Cup. Filosofií celého nadačního fondu je pomoci konkrétním handicapovaným lidem napříč celou republikou. Celkově se podařilo za 15 ročníků vybrat více než 10 milionů Kč, které byly rozděleny mezi více než 100 handicapovaných osob a několik institucí, které handicapované podporují.

Josef Stehlík a Martin Viščák, policisté z České Třebové na jejichž příběh se můžete podívat ZDE, věnovali šek Laurince Hubálkové. Laurince budou v listopadu 3 roky. Od narození se potýká se syndromem Kabuki, který s sebou nese řadu zdravotních komplikací a nemocí. Laurinku čeká příští rok na jaře reoperace rozštěpu měkkého patra. Laurinka je šťastné dítě, má svůj svět, ve kterém se zdá být vše zalité sluncem, i když jsou dny, teď celkem časté, kdy nálada není úplně dobrá.

Štěpán Kráčmar, záchranář Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje na jehož příběh se můžete podívat ZDE, věnoval šek Spolku CrossFit Olomouc. Jedním z programů spolku je Adaptiv program, který se zaměřuje na handicapované klienty. Metodikou CrossFit rozvíjí klienty pohybově a napomáhají jim tím i k větší soběstačnosti v běžném životě. V nových prostorách, které jsou ve výstavbě, se buduji i ordinace a prostory pro fyzioterapeuty uzpůsobené pro lidi s handicapem.

Jan Antoch, fanoušek Dynama nominovaný spolkem Dynamo Fans a na jehož příběh se můžete podívat ZDE, věnoval šek Základní a Praktické škole Svítání. Základní škola poskytuje žákům vzdělání v základní škole, základní škole praktické, základní škole speciální, ve třídách s průměrným počtem 6 žáků. Každý žák školy má vypracován roční individuální plán, který zohledňuje možnosti a schopnosti žáka, jeho zdravotní stav a potřeby navazujících terapií. Absolventi se mohou uplatnit při pomocných pracích ve zdravotnictví, sociálních službách, zemědělství, v chráněných dílnách.

Milan Pešek, ředitel centra Nová Křižovatka nominovaný Pardubickým krajem a na jehož příběh se můžete podívat ZDE, věnoval šek Centru J. J. Pestalozziho, provozovatele chrudimského Azylového domu pro rodiny s dětmi. Centrum J. J. Pestalozziho je již 31. rokem organizací, která poskytuje 10 registrovaných sociálních služeb a dvě služby na ně navazující. Nabízí sociální, poradenské a vzdělávací služby ohroženým nebo znevýhodněným lidem. Posláním organizace je zvyšovat kvalitu života rodin, dětí a dospělých, kteří potřebují pomoc a podporu.

Petr Dufek, historik a publicista nominovaný Dynamem Pardubice a na jehož příběh se můžete podívat ZDE, věnoval šek Dětskému centru Veská. Dětské centrum Veská v Sezemicích pomáhá dětem a jejich rodinám, které potřebují pomoc a podporu v nepříznivých životních situacích.

Tomáš Kvoch, český parahokejista nominovaný městem Pardubice a na jehož příběh se můžete podívat ZDE, věnoval šek Matymu Šurcovi. Maty se narodil předčasně ve 29. týdnu těhotenství a následkem toho prodělal v roce dětskou mozkovou obrnu, ale díky cvičení a rehabilitaci je v rámci svých možností soběstačný. Maty je obrovský a věrný fanoušek našeho Dynama, který nevynechá žádné domácí utkání a když to jen jde, vydá se s kamarády i na venkovní utkání, zároveň je aktivní hráč parahokejového týmu Mustangové Pardubice, avšak momentálně mu vážné zdravotní důvody nedovolí trénovat. I přes svůj hendikep je schopen pomáhat a být druhým oporou. Fandí i svému bráchovi, který hraje za dorost Dynama.

Děkujeme všem oceněným za jejich přínos naší společnosti. Chceme, aby se k sobě lidé navzájem chovali hezky a aby atmosféra v Pardubicích na hokeji byla vždy něčím výjimečná. Právě to je smyslem projektu Dynamo děkuje.

Fotogalerie