08.11.2021
Tisková zpráva

Dynamo poprvé poděkuje v rámci prvního ze tří speciálních dní sezony

Hned tři speciální večery si na tuto extraligovou sezonu v rámci základní části připravilo pardubické Dynamo. Prvním z nich bude premiérová akce Dynamo děkuje, ve které klub poděkuje za práci složkám integrovaného záchranného systému, adresně pak těm, působícím v Pardubickém kraji. V lednu pak proběhne Den D, který bude odkazovat k historii pardubického hokejového klubu. Únorový Dynamický den pak k jeho budoucnosti. Všechny tři akce se stanou tradiční součástí sezony a konat se budou pravidelně.

Pracovníci složek Integrovaného záchranného systému jsou pod velkým tlakem nejen během pandemie koronaviru, ale nyní o to více. I proto jim chce Dynamo nově veřejně poděkovat za jejich práci a služby. Adresně pak ocení každý rok vybrané hrdiny dnešní doby, kterým poděkuje přímo na ledě enteria areny a jejichž příběhy chce motivovat nejen své fanoušky. Letos se tak stane 23. listopadu při utkání proti Liberci.

"Dynamo je víc než hokej, což je také naše nové motto od této sezony, a v rámci toho bychom rádi poděkovali všem složkám integrovaného záchranného systému. Jsou součástí našeho každodenního života, obzvlášť v této nelehké době, a naše organizace by jim ráda vyjádřila podporu a poděkování za jejich práci. Jsme přesvědčeni, že všichni členové naší organizace i naši příznivci jsou rádi, že alespoň takto mohou projevit díky všem, kteří si to zaslouží," řekl sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Při letošní premiéře celé akce se dostane na celkem osm oceněných z řad zdravotníků, armády, hasičů i policie. Jejich inspirující příběhy budou zveřejněny během slavnostního večera, jenž se uskuteční předposlední listopadové úterý. Detailněji popsány budou následně na webu, nebo v druhém čísle magazínu Dynamo, které vyjde začátkem prosince.

Pro pardubickou hokejovou organizaci však nejde o jednorázovou akci tohoto druhu, v nedávné době jsme finančně podpořili Nemocnici pardubického kraje a poskytovali jsme také materiální zabezpečení, které potřebovali zdravotníci během pandemie. V minulých letech jsme kromě jiného uspořádali eventové utkání ve spolupráci s 14. plukem logistické podpory Pardubice. Již delší dobu se snažíme připomínat veřejnosti, že jsou mezi námi lidé, kteří jsou schopni a ochotni nám pomoci v každé životní situaci.

"Jsou to lidé, kteří pečují o naše zdraví a bezpečí. A je dobré jim poděkovat nejen v době, kdy je člověk potřebuje, ale i když je zrovna nepotřebuje. Protože nikdy neví, kdy je potřebovat bude. Neděkovat jim až po jejich pomoci, ale vždy. Měl jsem zatím štěstí, že jsem nepotřeboval akutní pomoc těchto složek. Nicméně pozoruji, jak se společnost vyvíjí a tento vývoj přináší i více negativních událostí, kdy jsou složky integrovaného zásahového systému potřeba. Já sám jsem se účastnil společně s dalšími členy Dynama darování krve v nemocnici, abych také alespoň malým dílem pomohl," dodal Salfický.

Kromě akce Dynamo děkuje si pardubický hokejový klub připravil na tuto sezonu další dvě speciální akce, které se budou konat každý rok. Den D v aktuální sezoně připadne na 14. ledna, kdy se v enteria areně utkáme s Kladnem. Právě v lednu roku 1923 byl pardubický hokejový klub založen a tento večer tak bude několika směry odkazovat k bohaté historii našeho klubu. V únoru se pak uskuteční první Dynamický den, ve kterém se pozornost upne do budoucnosti, konkrétně k pardubické hokejové mládeži a esportu.