07.01.2023
Redakce

Dynamo pojede do Brna bojovat o čtvrtou výhru v řadě

Pardubičtí hokejisté vyrazí v neděli v dobrém rozpoložení do Brna, aktuálně mají totiž sérii tří výher v řadě a jsou na prvním místě tabulky. Naopak Brno není v ideální situaci, z posledních pěti zápasů vyhrálo jednou a nachází se na devátém místě.

36. kolo: HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamu se daří, v novém roce ještě neprohrálo
  • Kometě se nedaří, naposledy v Mladé Boleslavi inkasovala sedm branek
  • Východočechům se vrátili do sestavy hráči z marodky, chybí obránce Košťálek

Z kabiny Dynama

Pardubice do utkání na Jihu Moravy mohou nastoupit v opačném rozpoložení než jejich soupeř, drží se totiž na čele tabulky a mají sérii tří výher v řadě, bodovaly v posledních šesti duelech. „Vůbec se nekoukáme na to, že se Brnu nedaří. Myslím si, že je otázka času, kdy to zase otočí. Když to blbě řeknu, tak oni už musí vyhrávat, takže čekáme ohromně těžká zápas. My jsme rádi, že jsme vyhráli třetí zápas v řadě a doufáme, že zase prodloužíme naši sérii,“ přeje si Dominik Frodl. Ten se těší na další zápas před dobrou diváckou kulisou: „Když je dobrá atmosféra, tak jedině dobře jak pro hráče, tak pro hokej. Zápasy s výbornou kulisou jsou pro hráče svátek a čím jich je více, tím lepší.“

Východočeši zvládli oba duely v novém roce, jak proti Vítkovicím, tak poté s Energií, se jim nepovedla jedna třetina, ale i tak dokázali utkání dotáhnout do vítězného konce. „Doufám, že se takovýto výpadek nebude opakovat. Proti Karlovým Varům jsme vedli o čtyři góly, byli jsme dostatečně potrestaní a dostali jsme tři. Byli jsme potrestaní i ve Vítkovicích, Zaplať Pán Bůh se ukáže kvalita našeho týmu, že jsme schopní se po takových výpadcích dostat zase zpět a zápasy uhrát,“ ohlédl se za posledními zápasy pardubický brankář.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Kolář, Vála, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Cienciala, Sedlák, Hyka – Říčka, A. Musil, Vondráček – Paulovič, Poulíček, Rohlík.

Aktuálně od soupeře

Kometa neprožívá ideální období, od poloviny listopadu ze 17 zápasů vyhrála jen tři a se ziskem 44 bodů se nachází na devátém místě, náskok na týmy za sebou však nemá příliš velký. V novém roce Brno nejprve na domácím ledě porazilo Litvínov 3:1, poslední utkání v Mladé Boleslavi mu však příliš nevyšlo, inkasovalo hned sedm branek. Oba dva vzájemné duely letošní sezony mezi Brnem a Pardubicemi byly vyrovnané a po šedesáti minutách základní hrací doby byly nerozhodné 3:3. V obou případech se nakonec ze zisku bodu navíc radoval domácí celek.

„Utkání se rozhodlo v předbrankovém prostoru, kde jsme neměli absolutně žádný důraz. Dostali jsme tam pět gólů. Boleslav tam byla mnohem silnější a důraznější,“ ohlédl se za utkáním s Bruslaři hlavní trenér Komety Patrik Martinec, jehož mužstvo jistě bude chtít porážku 3:7 odčinit. Trenérům Komety v posledním zápase chyběli kvůli zranění nejlepší střelec týmu Luboš Horký, další útočník Tomáš Vincour a také brankář Dominik Furch. Také juniorský reprezentant Eduard Šalé, jenž se v sobotu vrátil z mistrovství světa dvacetiletých.

Hvězda v týmu soupeře:

Petr Holík. Třicetiletý reprezentant je jednou z klíčových postav ofenzivy Komety, centrovi prvního útoku Komety patří v tabulce produktivity Tipsport extraligy čtvrtá příčka. Za 34 zápasů zaznamenal 7 branek a 27 asistencí, nyní bodoval v posledních čtyřech zápasech v řadě, obrana Dynama si tak na něj a jeho formaci bude muset dávat pozor.

Sestava Komety Brno z minulého utkání:

Čiliak – Ščotka, Kundrátek, Kučeřík, Holland, Hrbas, Gulaši, Ďaloga – Flek, Holík, Koblížek – Raška, Zbořil, Pospíšil – Zaťovič, Strömberg, Kratochvíl – Dufek, Malý, Kollár.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Daniel Rákos
HC Kometa Brno Rhett Holland, Marek Ďaloga, Jan Ščotka, Luboš Horký