21.02.2023
Redakce

Dynamo po pátečním utkání s Kometou převezme pohár za vítězství v základní části extraligy

Po devatenácti letech se pardubický klub opět dočkal prvenství v základní části. Páteční domácí utkání s Kometou tak bude spojeno se slavnostním ceremoniálem s předáním poháru pro vítěze základní části Tipsport extraligy, který proběhne po konci zápasu. Pohár bude možné si následně prohlédnout také na výstavě DYNAMO 100 na pardubickém Zámku.

„Naplňují se cíle, které jsem dal po vstupu do klubu před třemi roky. Vyhráli jsme základní část. Tohle je taková mezistanice, ale zároveň dodávám, že být nejlepší v dlouhodobé soutěži potvrzuje obrovský kus práce, který tým odvedl. Každá trofej je oceněním za výsledky a tahle se také zapisuje do dějin pardubického hokeje. Moc si toho vážím a jedeme dál. Pojďme dotáhnout skvělou sezónu,“ řekl po vítězství Dynama v základní části majitel Dynama Petr Dědek. A k předání poháru dodal: „Pátečního utkání se bohužel nezúčastním, při předání trofeje mě zastoupí synové. Tenhle velký zážitek si také zaslouží.“

Osmdesát centimetrů vysoký pohár s atraktivním designem za vítězství v základní části Tipsport extraligy ponese jméno Jaroslava Pouzara, hráče, který se nesmazatelně zapsal do historie československého i světového hokeje. Klíčovým důvodem, proč se pohár jmenuje po něm, je skutečnost, že Jaroslav Pouzar se v roce 1994 prvním šéfem Asociace ledního hokeje.

„Velice si pana Pouzara vážím. Jeho jméno dodává tomuto poháru výjimečný lesk, stejně tak, jak byla zářivá jeho kariéra. Uznávám ho jako člověka a skvělého hráče, který se prosadil nejen v reprezentaci, ale i v NHL,“ uvedl současný ředitel Asociace profesionálních klubů ledního hokeje Martin Loukota. On společně s Jaroslavem Pouzarem budou v pátek Pohár Jaroslava Pouzara předávat pardubickým hráčů.

„Je to pro mě obrovská pocta. Jsem opravdu rád a vážím si toho,“ uvádí Jaroslav Pouzar, který APK vedl v letech 1994 - 1997. Vítěz základní části dostával od sezóny 2009/2010 Pohár prezidenta ČSLH. Protože si od letošního ročníku řídí extraligu samotné kluby prostřednictvím Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, došlo k logické změně.

Pohár váží zhruba 10 kilogramů a jeho podobu vybíral tým lidí okolo Martina Loukoty. Finální slovo měl Jaroslav Pouzar. Pohár se mi líbí. I jeho výzdoba a použité materiály,“ uvádí. Pohár Jaroslava Pouzara je putovní. Každému mužstvu zůstane následně replika, na originální pohár se budou každý rok dávat štítky vítěze naší nejvyšší hokejové soutěže.

Jaroslav Pouzar bude pohár předávat v pardubické enteria aréně. „Moc se na to těším. Pardubice mají opravdu vítěznou sezónu. Jsem překvapený z jejich výkonů. Ve srovnání s loňskem je to nebe a dudy. Hrají moderní, výjimečný hokej. Zaslouženě vedou extraligu. Viděl jsem je hrát v Budějovicích a v některých částech zápasu Motor nepustili z jejich třetiny,“ uvádí.

Vstupenky na páteční utkání s Kometou v prodeji ONLINE ZDE.