02.05.2023
Redakce

Dynamo opouští Ondřej Matýs. Jednou bych se sem moc rád vrátil, říká

V Dynamu nebude nadále působit odchovanec Ondřej Matýs. Třiadvacetiletý útočník odehrál v pardubickém dresu 84 utkání v extralize, dalších 31 zápasů pak přidal v B týmu, kde patřil v minulé sezóně k největším oporám. Pedro, děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v další kariéře.

„V první řadě bych chtěl poděkovat všem spoluhráčům, trenérům, vedení a samozřejmě mé rodině. Je těžké opouštět mé rodné město a mateřský klub, ve kterém jsem vyrostl a dal mi příležitost, abych se stal hokejistou, čehož si moc vážím. Budu na Dynamo moc rád vzpomínat a jednou bych se sem určitě moc rád vrátil," loučí se Matýs.

Rád bude talentovaný útočník vzpomínat také na fanoušky. „V Pardubicích byli vždy výborní fanoušci, a nadále budou, to vím. Od té chvíle, co jsem poprvé za Dynamo nastoupil, za námi vždy stáli."

Ondřej Matýs je odchovanec pardubického klubu. Poprvé v A týmu naskočil v sezóně 2018/2019, kdy vstřelil také první extraligovou branku. Celkově zapsal v nejvyšší české soutěži 84 startů, ve kterých získal 15 kanadských bodů. Dalších 32 bodů přidal ve 31 utkáních v dresu B týmu.

„Jsem moc vděčný, že jsem v Dynamu dostal prostor, ať už v Chance lize, nebo v extralize," říká na závěr Matýs, pro kterého půjde o první extraligové angažmá mimo mateřské Pardubice.