05.05.2023
Redakce

Dynamo navázalo spolupráci se společností Sport Lead

Klub HC Dynamo Pardubice je moderní organizací, která myslí na budoucnost a chce se posouvat směrem dopředu. Proto klub navázal spolupráci se vzdělávacím projektem Sport Lead, pod jehož vedením trenéři mládeže Dynama absolvují kurz základů sportovní psychologie.

Lední hokej už dávno není pouze o hře jako takové. Cesta k úspěchu vyžaduje mnohem více pozornosti k tréninkům na ledě i na suchu, životosprávě, ale i mentální přípravě. Psychika hraje ve sportu obrovskou roli a v dnešní době je součástí sportovní přípravy.

Dynamo chce být i v budoucnu co nejúspěšnější na sportovním poli a rozvíjet svou značku. Také proto klub navázal spolupráci se vzdělávacím programem Sport Lead. Tato mezinárodní společnost realizuje odborné, vzdělávací a tréninkové programy s prověřenou koncepcí v oblasti sportovní psychologické přípravy a mentálního tréninku.

Trenéři mládeže absolvují pod vedením Sport Lead kurz základů sportovní psychologie. V praxi má tento program tři fáze. Nejprve trenéři vyplní dotazník, který vyhodnotí klíčové vlastnosti osobnosti vzhledem k roli trenéra. Následuje individuální rozhovor, který analyzuje, co z výsledků dotazníku vyplývá pro trenérskou praxi a na co se má trenér zaměřit. Následně probíhají vzdělávací workshopy zaměřené na sportovní psychologii.

„Chceme, aby příprava mladých hráčů byla co nejkvalitnější. Psychika hraje v dnešní době v hokeji, ale i ve sportu obecně, obrovskou roli. Tento program může výchovu hokejistů posunout dopředu. Trenéři získají nové vědomosti a mohou se nadále rozvíjet. Věřím, že z tohoto kurzu budeme profitovat,“ říká Petr Hemský, sportovní ředitel mládeže.

Seminář s tématem "Jak rozvíjet talent?" absolvují také rodiče mladých hokejistů Dynama. Uskuteční se ve čtvrtek, 11. května od 18 hodin v aule Univerzity Pardubice. Přednášet budou sportovní psychologové a mentální trenéři společnosti Sport Lead.

Fotogalerie