10.02.2023
Redakce

Dynamo nadále na špici v návštěvnosti. Na hokej chodí každý desátý Pardubák

Také v letošní sezóně se může pardubický hokejový klub chlubit skvělou návštěvností. Průměrně chodí na domácí zápasy Dynama bezmála devět tisíc diváků, což znamená v průměru každý desátý obyvatel Pardubic.

Stejně jako v minulých letech, i letos je Dynamo v tabulkách návštěvnosti na nejvyšších příčkách. Celkově si zatím našlo na domácí zápasy Pardubic cestu 205697 diváků, v průměru pak chodí do enteria areny 8943 skvělých fanoušků, díky čemuž patří Dynamu v této statistice druhé místo za Spartou. Třetí jsou Vítkovice a čtvrtá Kometa.

Kapacitu svého stadionu však Pardubice využívají nejlépe! Využití enteria areny v rámci domácích zápasů činní 88,5%. Podobně na tom jsou v této statistice druhé České Budějovice a třetí Olomouc, pokulhává však jinak první Sparta, které se celkovou kapacitu arény zaplnit nedaří.

Zajímavostí pak jsou procenta obyvatel měst navštěvujících domácí utkání svého týmu. Ačkoli má Dynamo fanoušky i mimo svůj region, hypoteticky lze říct, že v Pardubicích chodí na hokej 10,10% všech zde žijících obyvatel, což znamená, že v průměru navštěvuje domácí zápasy Dynama každý desátý Pardubák.

Fanoušci, děkujeme za skvělou podporu a za to, že sto let pardubického hokeje oslavujete spolu s námi!