28.11.2022
Redakce

Dynamo může překonat extraligový rekord. Proti bude Liberec

Zápasy v rychlém sledu za sebou pokračují a Dynamo v úterý čeká další extraligový zápas. Do enteria areny přijedou Bílí Tygři Liberec a v případě výhry překonají Pardubice extraligový rekord nejdelší vítězné série v základní části. Zápas začíná v 18:00.

24. kolo: HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo vyhrálo třináctkrát v řadě, překonalo klubový rekord a vyrovnalo nejdelší vítěznou sérii základní části extraligy. V případě výhry nad Libercem překoná také tento rekord
  • V prvním vzájemném zápase sezony padla branka až v prodloužení. O výhře Dynama rozhodl Lukáš Radil a nastartoval vítěznou šňůru
  • Liberec vyhrál pouze jeden z posledních pěti zápasů

Z kabiny Dynama

Dynamo se i nadále veze na vítězné vlně. V neděli se na domácím ledě utkalo s Kometou Brno a po většinu zápasu na svého soupeře ztrácelo, do třetí třetiny vstupovali domácí s dvougólovým mankem. Až 61 vteřin před koncem snížil Robert Říčka a v poslední minutě srovnal Adam Musil. Zápas dospěl až do nájezdů, ve kterých uspělo právě Dynamo, rozhodující nájezd obstaral Tomáš Zohorna.

„Brno hrálo dobře do obrany a jednoduše u nich v pásmu a nás stálo hrozně sil se do toho dostat. Musím ale říct, že ten závěr byl skvělý. Kluci do poslední chvíle věřili, že když dáme jeden gól, tak jsme schopní dát další, což se nám potvrdilo. V těch nájezdech jsme pak ten závěr potvrdili, což pro nás znamená hrozně moc,“ hodnotil zápas Marek Zadina, asistent trenéra.

Pro pardubický tým to byla už třináctá výhra v řadě, čímž vítězná série překonala klubový rekord z roku 2010 a vyrovnala extraligový v počtu výher v řadě v základní části. Nyní může Dynamo i tento milník překonat, v cestě bude stát Liberec.

„Očekávám kvalitního soupeře. Musíme se na to dobře připravit a pokračovat v práci, kterou jsme odváděli. Chceme navázat na třetí třetinu s Kometou a pokračovat v dobrých výkonech,“ řekl o úterním zápase útočník Filip Koffer.

Rekordy v kabině ale nehrají hlavní roli.

„Myslím si, že povědomě to každý ví, ale my půjdeme do zápasu jako do každého jiného. Chceme vyhrát zápas a nic jiného by nás nemělo rozptylovat,“ vysvětlil pardubický odchovanec.

Zápas s Libercem, ve kterém bude hrát Dynamo o nový extraligový rekord, začíná v úterý 29. listopadu v 18 hodin. Vstupenky si můžete online zakoupit ZDE.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Frodl – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko – Kousal, Zohorna, Radil – Cienciala, Poulíček, Paulovič – Říčka, A. Musil, Matys – Rouha, Rákos, Koffer.

Aktuálně od soupeře

Liberec aktuálně neprožívá nejpovedenější období. V pěti zápasech po reprezentační pauze zvítězili Bílí Tygři pouze jednou, když nadělili Kometě debakl 5:0. Naposledy se tým Patrika Augusty utkal s Českými Budějovicemi a na jihu Čech prohrál 1:4.

„Dokud nám soupeř nedal ty dva góly, bylo to vyrovnané utkání. Myslím, že nemáme šanci vyhrát moc utkání, pokud budeme mít šest vyloučených a dáme jen jeden gól. Trápíme se s produktivitou. Přečíslení, které jsme v zápase měli, jsme nevyřešili dobře. Soupeř nás pak potrestal a vyhrál,“ hodnotil zápas na ledě Motoru hlavní kouč Liberce.

V tabulce jsou Bílí Tygři s 28 body na 11. místě. Pohybují se tak ve velmi vyrovnané druhé polovině průběžného pořadí soutěže, na osmou Spartu ztrácí dva body, naopak na poslední Kladno mají náskok tří bodů.

Hvězda v týmu soupeře:

Michael Frolík. Čtyřiatřicetiletý útočník se vrátil do české extraligy po čtrnácti letech v NHL a jedné sezóně ve švýcarském Lausanne. V kanadskoamerické NHL se stihl přehoupnout přes 400 kanadských bodů a odehrát více než 900 zápasů. V letošním ročníku patří mezi největší tahouny Bílých Tygrů, se čtrnácti kanadskými body (7+7) je čtvrtý v tabulce produktivity svého týmu.

Sestava Komety z minulého utkání:

Kváča – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Kolmann, J. Dvořák, Aubrecht – Birner (A), Bulíř (C), Frolík – Ordoš, A. Najman, Faško-Rudáš – Flynn, Šír (A), Rychlovský – Dlouhý, Plos, Jiruš.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Roman Will, Adam Musil
Bílí Tygři Liberec Michal Ivan