05.12.2022
Redakce

Dynamo měnilo s Energií! Přichází Tomáš Vondráček, opačným směrem míří Filip Koffer

​Hlásíme další pohyb v kádru. Z Karlových Varů přichází Tomáš Vondráček, pro kterého nejsou Pardubice neznámým místem. Výměnou za Vondráčka putuje na západ Čech jednadvacetiletý Filip Koffer. Jednatřicetiletý útočník podepsal v Dynamu smlouvu do konce sezóny 2025/2026.

„Jdu do týmu, který hraje na předních pozicích, takže pocity po příchodu jsou dobré. Doufám, že pomůžu Dynamu k nějakému velkému úspěchu,“ řekl Vondráček, který v Pardubicích podepsal smlouvu do konce sezóny 2025/2026.

Tomáš Vondráček působil v Dynamu v sezónách 2017/2018 a 2018/2019. Oba ročníky však dokončil v kádru Komety, kde oslavil také jeden mistrovský titul.

Poslední čtyři sezóny pak začal Vondráček v Karlových Varech, kterým ve všech sezónách pomohl k postupu do play off. V minulém ročníku navíc zažil jednatřicetiletý útočník individuálně nejpovedenější extraligový ročník, když v 56 zápasech nastřádal 44 kanadských bodů.

„Myslím si, že jsem v minulých sezónách trochu vyzrál a jsem rád, že se mi dařilo bodově. Budu se na to snažit v Dynamu navázat,“ popsal zkušený forvard.

„Očekáváme od Tomáše velký přínos co se týče nasazení, bruslení a práce v oslabení. Je to velice nebezpečný a silný hráč, výborný do defenzívy, dovede ale také skvěle podpořit útok,“ popsal své očekávání Radim Rulík.

Opačným směrem míří jednadvacetiletý pardubický odchovanec Filip Koffer, pro kterého půjde o první extraligové angažmá mimo Pardubice.

Svůj seniorský debut si v Dynamu odbyl 5. října 2018 ve venkovním duelu s Mladou Boleslaví, která utkání vyhrála 4:2. Svůj střelecký účet otevřel v A-týmu 13. října 2021, kdy Vítkovicím nasázel hned dvě branky.

„V první řadě chceme Filipovi poděkovat za odvedenou práci pro náš klub. Filip se stal svojí pílí a přístupem stabilním členem A týmu a svoji roli zvládl výborně. Nicméně pro jeho další rozvoj potřebuje udělat další krok dopředu a s touto změnou by se pro něj měla otevřít možnost většího herního prostoru a jiné role, než měl u nás. Vše bude záležet na něm. Přejeme mu hodně úspěchů v další kariéře,“ okomentoval Kofferův odchod sportovní manažer Dušan Salfický.