02.11.2022
Redakce

Dynamo má početné zastoupení hráčů v mládežnických reprezentacích

V pondělí 7. listopadu začíná první reprezentační pauza v této sezoně. Přestávka se netýká pouze soutěží dospělých, své mezistátní zápasy mají v plánu také mládežnické kategorie. Hned 7 hráčů Dynama bylo nominováno na reprezentační srazy.

U20

V nominaci nejstarší mládežnické reprezentace na turnaj pěti týmů v Ostravě nechybí útočník Daniel Herčík. Účastník posledního MS do dvaceti let hraje především za Dynamo B, v jehož dresu ještě nechyběl v žádném zápase Chance ligy. V 17 utkáních nastřádal 7 bodů (3+4). Naskočil také do jednoho utkání v extralize dospělých a do čtyřech duelů nejvyšší soutěže juniorů.

Slovenský útočník Pavol Štetka se s A-týmem zúčastnil vítězného srpnového Dolomiten Cupu. V sezoně zatím v prvním týmu šanci nedostal. V juniorské extralize získal v 15 utkáních 10 bodů (1+9), čtyřikrát nastoupil rovněž v Chance lize za B-tým. Nyní je nominován na sraz slovenské reprezentace U20 a následný turnaj čtyř zemí ve Švýcarsku.

Rodák z Doněcku Mykyta Sydorenko přišel do Česka v srpnu a připojil se k pardubické juniorce. V české extralize se prosadil a ve 14 zápasech zaznamenal 8 bodů (3+5). Na následujícím srazu nebude chybět v kádru ukrajinské reprezentace do 20 let.

Nejproduktivnější hráč juniorů Adam Gromadzki nasbíral v 16 odehraných zápasech už 14 bodů (7+7). V Pardubicích působí už od dorosteneckého věku a nyní bude reprezentovat Polsko na turnaji čtyř zemí v Litvě.

U19

Obránce Ondřej Chabada zažívá výborný vstup do sezony. Skvělými výkony v juniorce, kde si z pozice obránce připsal v 16 zápasech 11 bodů, si vysloužil nominaci do A-týmu Dynama a hned při svém prvním startu se dočkal prvního gólu. Za „áčko“ naskočil celkem třikrát, jednou si zahrál také za rezervu v Chance lize.

U16

Útočník Štěpán Lempach sehraje s reprezentací do 16 let tři přátelská utkání se Slovenskem a Švýcarskem v Příbrami. V extralize dorostu dosud v 11 zápasech šestkrát skóroval a na tři branky přihrál.

Dalším nominovaným na sraz reprezentace této věkové kategorie je brankář Matěj Tuláček. Ten v letošní sezoně nastoupil k 8 utkáním, 5 z nich Dynamo vyhrálo a Matěj má zatím 91.67% úspěšnost zákroků.

Náhradníci

V reprezentaci do 19 let jsou náhradníky z pardubických řad brankář Lukáš Matěcha a útočník Dominik Pavlata.

V kategorii U17 mohou být donominováni obránci Samuel Šmerda a Martin Švec.

Reprezentaci do 16 let může ještě doplnit obránce Teodor Vápeník.