02.01.2024
Redakce

Dynamo daruje: Do roku 2024 s téměř půl milionem korun!

Rekordní návštěvy na domácích zápasech Dynama a dobré sportovní výsledky znamenají, že v unikátním charitativním projektu Dynamo daruje se podařilo vybrat už téměř půl milionu korun! „Je super, že se na tom podílí úplně všichni. Jsme zvědaví, kam až se suma v prvním ročníku vyšplhá," říká k projektu marketingový manažer Marcel Voneš. Klub koncem minulého roku také představil tři subjekty, na které vybrané peníze poputují.

„Hokejový klub Dynamo Pardubice je víc než hokej. Jsme největší sportovní organizací v regionu. Právě proto chceme jít příkladem, dělat věci správně a motivovat fanoušky, aby nás následovali. Dynamo daruje je koncepční záležitostí. Sjednotí totiž veškerou charitativní činnost celé organizace,“ říkal před sezónou k projektu ředitel Dynama Ivan Čonka.

Vše však jde zatím ještě lépe, než jsme předpokládali. Díky rekordním návštěvám domácích zápasů Dynama a dobrým sportovním výsledkům se k začátku roku 2024 podařilo vybrat už 474 404 Kč.

Fanoušci přispívají jednou korunou z každé zakoupené vstupenky, ať už do enteria areny, nebo na chrudimském Zimním stadionu, kde hraje své domácí zápasy B tým. Hráči pak za celou kabinu posílají 2000 korun (500 korun B-tým) za každý získaný bod nebo vyhrané utkání play-off. Klub přispívá 1000 Kč za každý vstřelený gól A týmu a 500 za gól béčka.

"To, že jsme se s koncem kalendářního roku přiblížili částce 500 000 Kč, je opravdu parádní a jsme zvědaví, kam až se suma v prvním ročníku vyšplhá. Je super, že se na tom podílí úplně všichni, máme nejvíce bodů v extralize, takže A tým už přispěl 134 000 Kč, zároveň jsme vstřelili nejvíce gólů ze všech týmů, což dává 113 000 Kč za 113 gólů a díky našim skvělým fanouškům už zde máme více než 131 tisíc Kč. Zapomínat nesmíme ani na B tým, který už se svými zápasy zapojil více než 70 000 Kč. K celkové částce jsme ještě připočítali 25 tisíc Kč od našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Betano, které se stalo partnerem dovednostních soutěží při Souboji legend," popisuje Marcel Voneš, marketingový manažer Dynama.

V prosinci navíc klub představil, komu vybrané peníze poputují. Dynamo podpoří v rámci charitativního projektu Dynamo daruje celkem tři subjekty – Oblastní charitu Pardubice, Mateřskou školu Svatopluka Čecha v Chrudimi a parahokejový oddíl SHK Mustangové Pardubice. Více o všech třech subjektech se dočtete ZDE.

Co myslíte, podaří se nám překročit půlmilionovou sumu už v prvním lednovém týdnu?