21.12.2023
Redakce

V rámci projektu Dynamo daruje podpoříme tři subjekty

Hokejový klub Dynamo Pardubice podpoří v rámci charitativního projektu Dynamo daruje celkem tři subjekty – Oblastní charitu Pardubice, Mateřskou školu Svatopluka Čecha v Chrudimi a parahokejový oddíl SHK Mustangové Pardubice. Klub subjektům na konci sezony rozdělí celkovou vybranou částku z projektu Dynamo daruje. Aktuálně je na kontě charitativního projektu již více než 440 tisíc korun!

Charitativní projekt Dynamo daruje je novinkou letošní sezony. Fanoušci přispívají jednou korunou z každé zakoupené vstupenky, ať už do enteria areny, nebo v Chrudimi. Hráči pak za celou kabinu posílají 2000 korun (500 korun B-tým) za každý získaný bod nebo vyhrané utkání play-off, samotný klub přispívá 1000 korunami za každý vstřelený gól áčka a 500 u béčka. Aktuálně vybraná částka projektu Dynamo daruje činí 444 686 Kč!

Klub celkovou vybranou částku na konci sezony rozdělí mezi tři subjekty:

Oblastní charita Pardubice

Oblastní charita Pardubice pečuje o rodiny v tíživé situaci a pomáhá rodinám, které o někoho pečují, aby mohly zůstat co nejdéle a co nejkvalitněji spolu. A to prostřednictvím celé řady služeb, jako jsou domácí zdravotní péče, sociální péče, pečovatelská služba, domácí hospicové péče, osobní asistence a pobytová odlehčovací služba. K tomu nabízí další důležité služby jako sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a služby pro pěstouny, dále má dvě rodinná centra a podporuje romské rodiny v Luži, kromě toho poskytuje sociální šatník, půjčovnu zdravotnických a kompenzačních pomůcek a nabízí potravinovou pomoc pro sociálně slabé.

Finanční prostředky Oblastní charita Pardubice využije pro zajištění provozu a rozvoje domácí hospicové péče, kterou poskytuje nevyléčitelně nemocným v prostředí domova. Tým složený z lékařů, zdravotních sester, pečovatelek, sociálních pracovnic, psychologa a duchovního každý den vyjíždí ke klientům na Pardubicku, Holicku a blízkém okolí.

Mgr. Marie Hubálková, ředitelka Oblastní charity Pardubice

Mateřská škola Svatopluka Čecha Chrudim

Ředitelka PhDr. Mgr. Radka Melicherová se více jak deset let svého působení ve funkci ředitelky MŠ snaží ve své školce dělat věci jinak a lépe, nejen pro zdravé děti, ale především se snaží udělat maximum i pro integraci dětí s handicapem, kteří tuto školku spolu se zdravými dětmi navštěvují ve speciální třídě.

Mateřská škola použije prostředky na financování velkého projektu na školní zahradě. Jedná se o postavení cestovního okruhu (zpevněné cesty z gumového kaučuku), který by měl sloužit k pohybu dětí zdravých společně s dětmi handicapovanými. Jedná se nejen o sportovní záležitost, ale také především o zpevněnou plochu pro postižené děti, které školku navštěvují. Od roku 1997 integruje různě postižené děti a má také speciální třídu, která čítá letošní rok 17 dětí. V každé další běžné třídě je integrováno několik dětí např. s autismem. Děti na vozíčku jsou mnohá desetiletí přijímány právě výlučně do této školky, která je z velké části bezbariérová. Bezbariérovost se snaží vybudovat právě i na školní zahradě, a to vznikem těchto cestovních sítí, kde se společně mohou pohybovat a hrát si jak děti imobilní, tak děti zdravé. Lze také využít pro sportování dětí, kola, odrážedla, běh apod. Ideální je však vznik tohoto okruhu právě pro speciální kočárky, které využívají postižené děti a pro kolečková křesla, vozíčkáře.

PhDr. Mgr. Radka Melicherová, ředitelka Mateřské školy Svatopluka Čecha v Chrudimi

Parahokejový klub SHK Mustangové Pardubice

Parahokejový klub v Pardubicích vznikl v roce 2011. Od té doby dává všem postiženým lidem možnost i přes jejich potíže vyzkoušet si tento náročný sport. Mustangové mají jednu z nejširších členských základen, snaží se také o dětskou přípravku. Z týmu vzešlo za dobu existence několik výborných hráčů, kteří kromě pardubického dresu oblékli také ten reprezentační. Největšími dosavadními úspěchy Mustangů jsou čtyři bronzové a tři stříbrné medaile. Na zlatou si zatím musí počkat.

Parahokej je finančně náročný sport. Mustangové peníze použijí na nákup vybavení, konkrétně na sáně a hokejky pro hráče.

Michal Tereska (trenér) a Pavel Kubeš (kapitán týmu a zakladatel) SHK Mustangové Pardubice