13.09.2023
Redakce

Dynamo chystá na novou sezonu tři speciální dny, poprvé Dynamický

Z jednoho už je tradice, druhý proběhne podruhé, i když v jiném režimu, a třetí čeká úplná premiéra. O čem je řeč? O speciálních dnech, které si pro sezonu 2023/24 připravilo pardubické Dynamo. K projektu Dynamo děkuje a slavnostnímu Dni D letos poprvé přibude Dynamický den, který bude oslavou pardubické hokejové mládeže a esportu. Tedy budoucnosti.

„Dlouhodobě se snažíme zlepšit zápasový program nejen výkony na ledě, ale i zábavou okolo. Tyto tři akce jsou z tohoto pohledu vrcholem, co se týče základní části. Chceme na nich naše fanoušky nejen pobavit, ale také ukázat hodnoty, které jako Dynamo reprezentujeme, a ocenit ty, kteří si to zaslouží,“ říká Petr Dědek, majoritní vlastník Dynama.

Dynamo poděkovalo malým i velkým hrdinům pardubického kraje poprvé před dvěma roky. Během akce Dynamo děkuje jsou prezentovány příběhy lidí, kteří buď někomu zachránili život, nebo pomohli udělat prostor kolem nás lepším místem pro život. Ať už se jedná o příslušníky IZS, armády, nebo „obyčejné“ občany, kteří se v očích ostatních stali hrdiny. Letošní dynamácké poděkování připadne na pátek 13. října, kdy v enteria areně přivítáme Mladou Boleslav.

Premiérový Den D proběhl v loňské sezoně, i když do paměti pardubických fanoušků se spíše zapsal pod zkratkou PS37, tedy jako velký večer Petra Sýkory s vyvěšením jeho dresu pod strop enteria areny. Slavnostní ceremoniál byl jedním z vrcholů celé sezony, během které Dynamo slavilo 100 let pardubického hokeje.

A začátkem nové tradice, kdy se Den D, nebo tzv. „den zakladatele“, bude slavit na přelomu ledna a února. Letos připadá na neděli 28. ledna, kdy do Pardubic přijede Jaromír Jágr se svým Kladnem. Součástí Dne D pak bude každoročně slavnostní ceremoniál s oceněním nejen legendárních hráčů Dynama, ale i těch, kteří v pardubickém hokejovém klubu zanechali výraznou stopu na jakékoliv pozici.

Vůbec poprvé pak v sezoně 2023/24 proběhne Dynamický den, který bude nově oslavovat pardubickou hokejovou mládež a esport. Prvně tomu bude v úterý 27. února během utkání Dynama s Karlovými Vary. Během utkání bude prezentována práce pardubické mládeže, fungování esportové organizace Dynamo Eclot a celá akce bude cílit především na mladé lidi, pro které bude připravený speciální program. V této sezoně to bude právě Dynamický Den, pro který si Dynamo připraví speciální dresy bez reklam.