12.09.2023
Tisková zpráva

Dynamo čeká vstup do druhého století historie klubu s atraktivním sportovním programem

Hokejový klub Dynamo Pardubice čeká další náročný ročník. Po oslavách 100 let od založení klubu, vítězství v základní části Tipsport extraligy a zisku bronzové medaile z minulé sezony se tentokrát chystá i na řadu mezinárodních vystoupení. Kromě uplynulého Dolomiten Cupu a probíhající Ligy mistrů se Dynamo na konci roku představí také na prestižním Spengler Cupu.

Organizace z města perníku se ani letos netají vysokými ambicemi. Navzdory tomu prožili fanoušci Pardubic nezvykle klidné léto. Tým opustil brankář Dominik Frodl a útočník Ondřej Matýs. Jedinou hráčskou posilou je reprezentant Martin Kaut, který se vrátil ze zámoří. Pravděpodobně největším překvapením ovšem byl příchod úspěšného trenéra Václava Varadi.

„V minulé sezoně tento tým válcoval extraligu. Věřím, že když se udělají korektury a bude se pracovat na detailech, tak s tímto týmem dokážeme velké věci. Vnímám to, že tým je zralý na úspěch, ale k tomu je potřeba, aby se sešlo více věcí,“ říká Václav Varaďa, hlavní trenér Dynama.

Pod jeho vedením hráči v přípravě obhájili prvenství na Dolomiten Cupu. Následně po 7 letech Pardubice vstoupily také do základní části Ligy mistrů. Po úvodní prohře s Ilves Tampere vyhrály další tři zápasy – porazily švédskou Skellefteu, norský Stavanger a německý Ingolstadt. Na start extraligy se tak Dynamo naladilo vítězně.

Já samozřejmě ani nemůžu být nespokojen s našimi výkony v přípravě, protože jsme obhájili pohár z Dolomiten Cupu a vstoupili jsme dobře do Ligy mistrů. Mně spíše dělaly vrásky některá zranění, ale naštěstí nevypadají nijak vážně. Já jsem s přípravou určitě spokojen a těším se na začátek extraligy," řekl majitel Dynama Petr Dědek na tiskové konferenci před startem nejvyšší soutěže.

Už do zápasů Ligy mistrů vstoupilo Dynamo s novým kapitánem. Stal se jím útočník Lukáš Sedlák, který do Pardubic přišel v prosinci 2022 a svými výkony ohromil českou hokejovou veřejnost. V červnu byl vyhlášen Hokejistou sezony Tipsport extraligy 2022/23. Spoluhráči z kabiny jej v předsezonní anketě tipovali na nejlepšího střelce týmu.

„Samozřejmě mě těší, že mi takhle věří. Ale budu rád, když to vyhraje klidně někdo jiný a já mu k tomu pomůžu. Jde mi o to, abych hrál každý zápas co nejlíp a když se potom na konci sezony všechno sečte a podaří, bude to dobré. Jinak mě ale samozřejmě zajímají jiné tabulky. Budu se snažit na ledě produktivitou pomoci, ale důležitější bude, aby se nám dařilo týmově,“ má jasno nový kapitán Dynama Lukáš Sedlák.

Vyšší ambice, než v minulé sezoně, má i B tým Dynama hrající Chance ligu. Ten v létě významně posílil a v přípravě ovládl 6 ze 7 utkání, když těsně nestačil pouze na vlastní A tým. K premiérové účasti v play off by chtěl rezervnímu týmu pomoci nový hlavní trenér Richard Král, který v minulé sezoně působil jako asistent Radima Rulíka u prvního celku Dynama.

„S výsledky určitě spokojenost panuje. Jsme rádi, že jsme hráli těžké zápasy. Třebíč, Prostějov i Zlín budou patřit k nejlepším v lize. Na druhou stranu, ne vždy byly výkony optimální a je na čem pracovat. Tým je hodně mladý, o to více jsou hráči náchylní k chybám. Myslím, že jsme na dobré cestě, ale samozřejmě se to teprve ukáže v sezoně. Na start sezony nás čekají hned dva těžcí soupeři – Prostějov a doma Třebíč, tam se teprve ukáže, jak na tom jsme," říká hlavní trenér rezervy Richard Král.

Dynamo vstoupí do nového ročníku Tipsport extraligy v pátek 15. září v 18 hodin domácím zápasem s Litvínovem. Rezerva začíná Chance ligu už o dva dny dříve, ve středu 13. září v 18 hodin na ledě Prostějova.