16.08.2023
Redakce

Dynamo B ve čtvrtek doma v přípravě hostí Třebíč

Pardubický B tým odehraje ve čtvrtek od 18:00 druhý přípravný duel, znovu se představí na domácí půdě v Chrudimi, kde přivítá Horáckou Slavii Třebíč. V prvním utkání proti Dynamu A nebyli svěřenci trenéra Krále daleko od vítězství, povede se jim připsat si v přípravě první úspěch proti týmu, který v přípravných zápasech zatím nezvítězil?

Dynamo B odstartovalo druhou fázi přípravy na novou sezonu zápasem proti pardubickému A týmu a nedařilo se mu vůbec špatně. Do utkání naskočilo včetně čtyř nových posil, v brance se představil David Honzík, obranné řady vyztužil Marek Voženílek a v útoku byli k vidění Dominik Hrníčko a Josef Mikyska. Na svůj první start v pardubickém dresu tak čeká jen král střelců uplynulého ročníku Chance ligy Lukáš Žalčík. Parádní premiéru zažil Dominik Hrníčko, za Dynamo se prosadil hned po dvanácti minutách a poté přidal ještě asistenci.

„První zápas za Dynamo jsem si užil. Byl náročný, protože to bylo naše první utkání a hráli jsme na tři lajny, takže to bylo ve velkém tempu. Byli jsme rádi za výbornou atmosféru, co si budeme nalhávat, hrát před tolika lidmi je pecka,“ byl rád po svém premiérovém startu za Dynamo dvoubodový útočník Dominik Hrníčko.

Třebíč odehrála v přípravě již tři duely, ani v jednom z nich však nezvítězila. Horácká Slavia nejprve prohrála 2:3 s Táborem, poté po samostatných nájezdech s extraligovou Kometou Brno 1:2 a v posledním utkání nestačila na Znojmo 2:4. „Vždy se hraje na výsledek, každý sportovec chce vyhrávat, ale samozřejmě hlavně sledujeme způsob hry, jak se hráči prezentují individuálně. Po odehraných zápasech musím přiznat, že někteří hráči musí přidat a čekáme od nich víc. Potřebujeme dostat zpátky do hry zraněné a nemocné hráče, kterých je dost, přičemž jsou na svých postech pro nás hodně důležití,“ hodnotil po zápase se znojemskými Orli trenér Třebíče Kamil Pokorný.

U pardubického B týmu došlo před letošní sezonou ke změnám v trenérském štábu, trenérský štáb ve složení Král, Malinský, Starý tak také pracuje s týmem na systémových prvních hry.„Pracujeme tady na nějakém systému hry zhruba čtrnáct dní a jsem rád, že určitý posun byl vidět. Dobře jsme také bruslili, ale postupem času nám pochopitelně začaly docházet síly i vzhledem k tomu, že jsme hráli na tři pětky a rovněž proto, že áčko je zkrátka silnější. Celkově jsem však s naším výkonem spokojený,“ říkal po prvním přípravném utkání hlavní trenér Richard Král.

Vstupné na přípravné duely Dynama B stojí 50 Kč, vstupenky si můžete zakoupit ONLINE ZDE a také před zápasem na pokladně Zimního stadionu v Chrudimi.