27.01.2023
Redakce

Dynamo B čeká velký test. Do Chrudimi dorazí Vsetín

Pardubickou rezervu vyzve v sobotu 28. ledna na Zimním stadionu Chrudim třetí tým Chance ligy a historicky nejúspěšnější tým české extraligy Vsetín. Dokáže B tým navázat na vítězství v Litoměřicích? Zápas začíná v 18:00.

Svěřenci trenéra Václava Baďoučka napravili prohru 2:4 proti 12. Sokolovu a venku porazili Litoměřice 6:5 na samostatné nájezdy. Utkání nabídlo přestřelku zejména v úvodní dvacetiminutovce, v níž padlo celkem šest branek. V závěrečném dějství pak poslal Dynamo B do prodloužení z oslabení útočník Robin Kaplan.

„Pro nás to byl těžký zápas. První třetina se vyvíjela dobře, pomohli jsme si přesilovkami a šli do kabiny za stavu 4:2. Bohužel v prostřední části jsme trochu vypadli z role, byla potrestána dvě vyloučení. Litoměřice otočily, ale kluci nesmírnou vůlí v poslední třetině, kdy jsme věřili, dotáhli zápas do bodového výsledku. A v nájezdech se k nám přiklonilo štěstí. Milan Klouček všechny vychytal a jeden jsme dali. Jsme spokojení, gratulace do kabiny a dál pokračujeme v práci,“ analyzoval duel v severních Čechách asistent kouče David Havíř.

Vsetín vstupuje do souboje s Pardubicemi s pohodlnějším vítězstvím. Ve svém předchozím zápase vyzvali Zelenožlutí druhou Porubu a na Zimním stadionu Na Lapači rozložili svého soupeře 5:0. Ani přesto se však před Ostravany nedostali. Oba celky dosud nasbíraly shodně 75 bodů, Poruba má ovšem výhodu utkání k dobru. V posledním venkovním výjezdu muži Jiřího Weintritta rovněž triumfovali, tentokrát 5:2 proti Šumperku.

„Myslím si, že v první třetině rozhodovala naše produktivita. Poruba měla podobné šance jako my, jenže nám to tam zkrátka padlo a jim ne. Ve chvíli, kdy jsme odskočili na třetí a čtvrtý gól, tak už se jednalo o jednoznačnou záležitost a soupeře jsme v podstatě k ničemu nepustili,“ hodnotil důležitou bitvu asistent trenéra Vsetínu Radim Kucharczyk.

Dynamu B se doposud nepodařilo šestinásobného mistra extraligy porazit. V prvním vzájemném střetnutí na Moravě sice útočník Daniel Rákos srovnal ve druhé třetině na 1:1, nicméně na body to nestačilo. Vsetínský Jan Berger ještě v závěru dvacetiminutovky skóroval na 2:1 a do prázdné branky pak dovršil vítězství v posledním dějství Luboš Rob. V Chrudimi sledovali diváci jednoznačnější představení Zelenožlutých, kteří se vraceli domů s výhrou 4:1. Nejtěsnějším rozdílem skončil poslední duel na ZS Na Lapači, kde Pardubice dokonce vedly, ale nakonec padly 2:3.