20.09.2024
Redakce

Dynamo B bude v sobotu bojovat o první výhru v Přerově

Pardubický B tým vyrazí v sobotu na Moravu vstříc souboji o první vítězství v letošním ročníku Maxa ligy. Přerov vstoupil do nové sezony vítězně, naopak Dynamo má zatím po dvou utkáních na svém kontě jeden bod.

Svěřenci trenéra Tomáše Jirků mají za sebou venkovní duel s Třebíčí, které nakonec podlehli 1:2 po samostatných nájezdech, a středeční domácí souboj se Vsetínem, ten prohráli těsně 3:4. K zisku dalšího minimálně bodu však nebyli daleko, proti silnému soupeři sice prohrávali 0:4, ale nevzdali se a nakonec do posledních vteřin bojovali o vyrovnání, na které měli několik příležitostí. „Na jednu stranu velké poučení pro nás a pro hráče, že musíme hrát od začátku, a na straně druhé že jsme ukázali charakter a nevzdali jsme to. I takový mančaft, jako je Vsetín, s tak nabitým kádrem, jsme dokázali potrápit a hrát až do poslední vteřiny o body,“ ohlížel se za soubojem s Valachy hlavní trenér B týmu Tomáš Jirků.

Východočeši se utkali se Zubry v předkole play off minulého ročníku druhé nejvyšší české soutěže a mají jim z této série co vracet. První zápas totiž Pardubice zvládly, ale následně ve dvou duelech na přerovském ledě nebyly vždy těsně úspěšné, a tak pro ně sezona skončila. Přerovu začala sezona až ve středu, jelikož jeho zápas 1. kola Maxa ligy byl odložený. Svěřenci trenéra Mikesky začali tříbodovou výhrou venku proti Slavii, zápas rozhodli ve třetí třetině a vyhráli 4:2.

„Zápas bude extrémně bruslivý, pardubické béčko je jeden z nejlépe bruslících týmů v soutěži. Budeme muset hrát ve vysokém tempu, na druhou stranu jsme trochu zkušenější. Kromě pohybu, který, doufám, zachytíme, bychom se měli umět prosadit. Pokud si poradíme s rychlostí hry, máme co nabídnout, aby na to soupeř musel reagovat,“ řekl k sobotnímu duelu hlavní trenér Přerova Michal Mikeska.