20.08.2022
Dominik Dubovči

Dvacítka Radima Rulíka nestačila na Kanadu, Urban a Herčík zabojují o bronz

Ameriku skolili, na Kanadu už ale čeští junioři nestačili. V semifinále mistrovství světa prohráli 2:5 a v sobotu večer tak vyzvou Švédsko v duelu o bronz. Napodobí pardubičtí talenti Tomáš Urban a Daniel Herčík se svým týmem dospělou reprezentaci a vrátí se do Česka s medailí na krku?

V základní skupině 1:5, v semifinále jen o gól víc. Kanadská juniorská reprezentace je zkrátka odskočená od světové konkurence, jména jako Kent Johnson, Mason Mctavish nebo Connor Bedard jsou už teď hvězdami s jasnou budoucností v NHL. Česká dvacítka vedená Radimem Rulíkem ale dříve proti Finsku i čtvrtfinále s USA ukázala, že i proti favoritovi se dá hrát útočně a odhodlaně.

Na mužstvo, jehož důležitou součástí jsou i dvacetiletý Tomáš Urban a devatenáctiletý Daniel Herčík, teď čeká jiný silný soupeř, konkrétně Švédové. S těmi se čeští reprezentanti ještě na turnaji nepotkali, takže pro oba hokejisté z Pardubic je to další mezinárodní srovnání.

Poslední duel na turnaji může být tím nejsladším, vždyť Česko přivezlo poslední medaili (bronz) z mistrovství světa U20 v roce 2005. V tehdejším týmu hráli třeba Roman Polák, David Krejčí, Roman Červenka nebo Michael Frolík.

Právě Krejčí s Červenkou letos v květnu ukončili čekání dospělé reprezentace, když spolu s Matějem Blümelem přivezli z Finska bronz. Povede se teď v Kanadě získat medaili i Tomáši Urbanovi a Danielu Herčíkovi?

Zápas o třetí místo můžete sledovat od 22:00 hodin středoevropského času.