04.12.2022
Redakce

Druhý venkovní zápas v řadě. B-tým jede do Sokolova

Dynamo B bodovalo ve dvou z posledních tří zápasů a s prázdnou nechce vyjít ani z dalšího utkání Chance ligy. V pondělí zamíří na led Sokolova, kde v úvodu sezony zvítězilo. Zopakují svěřenci Václava Baďoučka tento počin a získají důležité tři body?

Pardubická rezerva se v sobotu utkala se Šumperkem. Zápas na ledě soupeře se nejprve lépe vyvíjel pro Draky, poté ale Dynamo stav utkání otočilo a bylo blízko výhře za tři body. V závěru ovšem domácí srovnali a v prodloužení nakonec získali po výhře 4:3 bod navíc.

„Měli jsme špatný vstup do utkání, prohrávali jsme 0:1. Poté jsme se zvedli a od druhé třetiny, byť jsme po ní prohrávali 1:2, jsme byli jednoznačně lepší. Ve třetí třetině jsme otočili na 3:2, ale bohužel v závěru nepochopitelné řešení situace v našem obranném pásmu nás nakonec stálo tři body. To je hrozně špatně, protože my musíme být daleko zodpovědnější co se individuálního výkonu týká. Abychom se takto sami o ty body nepřipravovali,“ hodnotil zápas Václav Baďouček, hlavní trenér Dynama B.

V pondělí čeká pardubický B-tým druhý venkovní zápas v řadě, vydá se na půdu Sokolova. S tímto soupeřem zatím Dynamo B pokaždé bodovalo, v prvním zápase sezony zvítězilo 5:2 a poté v Chrudimi prohrálo 3:4 v prodloužení. Sokolov je v prvoligové tabulce na dvanáctém místě, znovu se tedy jedná o důležitý duel s blízkým soupeřem. Dynamo B na něj momentálně ztrácí 10 bodů, na předposlední Slavii bodů 5.

Sokolov v sobotu na domácím ledě přetlačil Přerov, zvítězil 2:1 po nájezdech.

„V situaci, v jaké jsme, v herní pohodě nebo spíš nepohodě, s počtem hráčů, který máme, tak je každý bod zlatý. Dneska máme dva body odbojované. Někomu se sice může zdát, že ta hra je nekoukatelná, ale my teď musíme hrát na to, abychom především sbírali body,“ říkal po těsné výhře trenér Sokolova Martin Štrba.

Zápas 27. kola Chance ligy na ledě Sokolova začíná v pondělí 5. prosince od 18 hodin. Živě jej můžete sledovat na Hokejka TV.