28.11.2022
Redakce

Dorostenec Kučera po dvou zápasech nadstavby: Věříme, že výkon proti Varům bude mít pozitivní vliv

Dorostenci Pardubic začali v minulém týdnu svoji cestu nadstavbovou částí extraligy. Hned v úvodním domácím dvojzápasu na ně ale čekali nároční soupeři – dva nejlepší týmy po základní části Plzeň a Karlovy Vary. Proti Indiánům utekla dorostu Dynama první třetina, v sobotu ale Energii potrápili a vyválčili cenný bod. Jak oba duely viděl útočník Dominik Kučera?

Předehrávku nadstavbové části obstaralo právě Dynamo ve čtvrtek na domácím ledě proti Plzni, která byla nejlepším mužstvem po základní části. Jenže nerozhodný výsledek drželo Dynamo jen do páté minuty, poté Plzeň pěti brankami v první třetině jasně určila ráz zápasu, Pardubice nakonec padly 1:8. „V první třetině jsme tam měli hodně oslabení a prostě se nám tam nedařilo, odehráli jsme ji špatně a oslabeními jsme si to ještě víc pokazili. Nedokázali jsme je ubránit, dostali pět gólů a zápas byl od začátku pryč,“ ohlédl se k zápasu jediný střelec Pardubic Dominik Kučera.

Proti karlovarské Energii to ale vypadalo, že do zápasu nastoupil úplně jiný tým. Hráči si více věřili a nebáli se ofenzivního hokeje s velkým množstvím šancí. Porážka 2:3 po nájezdech ale může být odrazovým můstkem. „Hodně jsme si věřili, navíc jsme to dostali až do nájezdů. Věříme, že to bude mít pozitivní účinky do budoucna,“ nechal se slyšet útočník, který se trefil také proti Západočechům.

A je potřeba dodat, že jeho trefa byl nejen povedená, kdy vymetl horní růžek Ebenstreitovy brány, ale mohla být i rozhodující. Bohužel během minuty došlo k vyrovnání a potom se došlo až k nájezdům. „Cítím se hodně dobře, ale bylo by to ještě lepší, kdybychom vyhráli,“ řekl pardubický střelec.

Velkou měrou se na bodu podílel také brankář Petr Antoš, který si k 39 zákrokům připravil i několik extrémně důležitých, kdy svůj tým udržel ve hře. „Známe se už dlouho a chytá velmi dobře, ale musím říct, že mě stejně překvapil a několikrát nám pomohl. Odchytal to velmi dobře,“ ocenil Dominik Kučera na závěr brankáře Petra Antoše.

Fotografie: Facebook Juniorský hokej, R. Hansel