06.03.2023
Redakce

Dorostenci vstupují do play off! Na Mladou Boleslav si věříme, říká trenér Faltys

Už tento týden začíná play off pardubickému dorostu! V osmifinále se talentovaným Pardubákům postaví do cesty Mladá Boleslav. „První vzájemné utkání jsme s nimi odehráli velmi dobře. Určitě si na Boleslav věříme," říká trenér pardubického dorostu Vojtěch Faltys. První utkání odehraje kategorie do 17 let v pátek 10.3., na domácím ledě se pak představí v neděli 12.3. od 13:30.

Dorostenci Dynama vstoupí do play off v pátek 10.3. od 17:00 na ledě Mladé Boleslavi, což může být podle trenéra Vojtěcha Faltyse výhodou: „Venkovní utkání jsme v nadstavbě zvládali daleko lépe, než ty domácí. Dokázali jsme porazit například silný Liberec, Třinec, nebo Slavii. Také díky tomu jsme rádi, že play off začínáme venku." Na pardubický led se poté série přesune v neděli. Utkání startuje ve 13:30.

„Mladá Boleslav má svoji hru založenou hlavně na rychlosti bruslení, s čímž musíme počítat. Domácí utkání jsme s nimi odehráli velmi dobře, které jsme však ztratili v závěru po naší individuální chybě. Určitě si na Boleslav věříme a doufáme, že přes ně můžeme postoupit," říká trenér Vojtěch Faltys, který převzal dorost před nadstavbovou částí.

„S klukama se mi pracuje výborně. Ze začátku jsme si na sebe museli zvyknout, po nějakých čtrnácti dnech si to ale sedlo. Celou nadstavbu jsme pracovali dobře, hodně navíc spolupracujeme s trenérem Fibigerem, se kterým společně hodnotíme herní projev a věci okolo týmu. Celkově mám zatím pouze pozitivní dojmy," říká pětadvacetiletý trenér, který v minulosti sám prošel pardubickou mládeží a zahrál si například také za univerzitní tým Riders Pardubice.

Přijďte v neděli od 13:30 podpořit pardubické naděje! Vstup je možný zdarma přes vrátnici enteria areny.