04.09.2023
Redakce

Dorost odstartuje ve čtvrtek novou extraligovou sezonu

Pardubický výběr do 17 let zahájí ve čtvrtek 7. září extraligový ročník 2023/24. V úvodním kole přivítá dorost Dynama HC Duklu Jihlava a to od 17 hodin a 30 minut v pardubické enteria areně. Vstup na utkání je přes vrátnici umožněn zdarma.

Dorost Dynama odehrál během srpna celkem 12 zápasů a prohrál pouze dvakrát. Na začátku měsíce se pardubickým mladíkům podařilo ovládnout turnaj v Přerově, kde si pohodlně poradili s Táborem (7:2), domácím Přerovem (7:2) a slovenským celkem MHKM Skalica (9:1). Jediná prohra 0:2 přišla proti Porubě, ale zlato dorostu nesebrala. Pardubický U17 tým navíc o týden později vyhrál také domácí turnaj O pohár hejtmana, v němž porazil Liberec, České Budějovice, Mladou Boleslav, ovšem nestačil na Slavii, která zvítězila po samostatných nájezdech.

Dále odehráli dorostenci také čtyři přátelská klání proti německému mančaftu Eisbären Berlín, který zdemolovali 16:0, dvakrát proti Liberci, jejž přemohli 7:3 a 4:3 na nájezdy, a také s Jihlavou, s níž se utkali poslední srpnový den a odnesli si výhru 4:2.

Právě proti Jihlavě dorost Dynama novou extraligovou sezonu zahájí. Oba týmy se utkají ve čtvrtek 7. září v 17:30 v pardubické enteria areně. Přijďte dorostence v prvním duelu extraligy podpořit! Vstup je umožněn všem návštěvníkům zdarma.