30.04.2021
Redakce

Do realizačního týmu našeho partnerského klubu ve Vrchlabí nastupují Martin Koudelka a Jan Starý

Do realizačního týmu našeho partnerského klubu HC Stadion Vrchlabí nově nastoupí dva naši bývalí hráči a současní trenéři Martin Koudelka a Jan Starý, kteří doplní dvojici místních trenérů Petra Hlaváče a Tomáše Jirků.

Spolupráce našich dvou klubů za pár dní oslaví rok. V první sezoně ve Vrchlabí působil v pozici asistenta hlavního trenéra Jiří Malinský, který po ročníku 2020/2021 skončil společně s dosavadním hlavním trenérem Václavem Baďoučkem.

„Po prvním a dle nás úspěšném roce spolupráce jsme zvažovali využití této spolupráce ve všech směrech. A tím je i změna našeho trenéra v realizačním týmu. Po odchodu trenéra Baďoučka jsme společně s partnerským klubem řešili složení realizačního týmu a domluvili jsme se, že dáme prostor novým trenérům. Rozhodli jsme se pro naše dva mladé trenéry, kteří se posunou ve své profesní kariéře. Zároveň děkuji Jirkovi Malinskému za výbornou práci v loňské sezóně,“ řekl sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

V letošní sezoně se z pardubických hráčů v dresu Vrchlabí objevili třeba Pavel Kantor, Milan Klouček, Ondřej Vála, Jan Oliva, Ondřej Matýs, František Formánek či Michal Pochobradský s Tomášem Zemanem.

Nově povede HC Stadion Vrchlabí z lavičky dvojice hlavních trenérů – Petr Hlaváč a Martin Koudelka, kterým budou pomáhat asistenti Tomáš Jirků a Jan Starý a trenér brankářů Vladimír Kamenický.

„Pardubické Dynamo se zásadně podílelo na výběru trenérů a tímto chci poděkovat za vstřícné jednání, protože se domnívám, že se nám podařilo složit realizační tým, který má jasné cíle. Těmi jsou dobré výsledky našeho týmu, kvalitní předváděná hra a rozvoj mladých hráčů. Jak jsme si ověřili v loňské sezóně, všechny tyto cíle jdou ruku v ruce a lze je skloubit,“ doplnil komentář o novém realizačním týmu sportovní manažer HC Stadion Vrchlabí Jiří Jakubec.

Novou dvojici hlavních trenérů vytvoří Petr Hlaváč, který u hlavního týmu Vrchlabí působil už dříve, s někdejším extraligovým hokejistou Pardubic či Třince a extraligovým mistrem ze sezony 2010/2011 Martinem Koudelkou. Dosud působil v Dynamu jako hlavní trenér sportovních tříd.

„Chci dál pokračovat v něčem, co bude dobré pro náš klub i pro Vrchlabí. Dělal jsem dlouho u mládeže, hodně kluků, kteří budou v příští sezoně ve Vrchlabí, znám, protože jsem je trénoval ve starším dorostu. V tom vidím velký přínos pro obě naše mužstva i pro ty mladé kluky, kteří se tam objeví,“ nechal se slyšet nový kouč Vrchlabí Martin Koudelka.

Realizační tým rozšíří také bývalý hráč HC Stadion Vrchlabí Tomáš Jirků, který teprve letos ukončil svou profesionální kariéru, a trojnásobný extraligový mistr s Pardubicemi Jan Starý.

„Těším se hodně, je to velmi zajímavá nabídka, za kterou jsem rád,“ řekl po oznámení Jan Starý, pro kterého se jedná o první trenérskou zkušenost v dospělé kategorii. Dosud působil u pardubické mládeže, byl hlavním trenérem ročníku 2013.

Letní příprava hokejistů Vrchlabí začne třetího května.