27.12.2019
Redakce

Do Pardubic přicházejí dva útočníci z Komety Brno

PARDUBICE – Ve snaze zvrátit dosavadní vývoj sezony posiluje Dynamo ofenzivu. Z Brna se na východ Čech stěhují útočníci Pavel Jenyš a Vladimír Svačina. Vedení klubu se tak snaží reagovat i na úzký kádr a zranění hráčů.

„Potřebujeme rozšířit tým i vzhledem k současnému zranění dvou našich klíčových hráčů. Věříme, že nám pomůžou v produktivitě, se kterou máme stále problém. Hledali jsme na trhu varianty a když se objevila možnost tyto hráče získat, tak jsme se je rozhodli u nás angažovat. Jsme rádi, že se nám povedlo vyztužit útok. Vladimír Svačina bude za Dynamo hrát do konce sezony a Pavel Jenyš nám vypomůže do konce ledna příštího roku,” okomentoval příchod nových posil Dušan Salfický, člen představenstva.

Hokejisté se k týmu připojí před zítřejším tréninkem. „V tuto chvíli není jisté, zda oba nastoupí už zítra v Olomouci,” doplnil člen představenstva pardubického klubu.

Vladimír Svačina

Vladimír Svačina v letošní sezoně odehrál za Kometu Brno dvacet ukání a nasbíral v nich dvanáct bodů za pět branek a sedm asistencí. Pozici pravého křídla zastával v týmu Komety a také v jeho předchozím angažmá v Třinci, kde v minulé sezoně s týmem vybojoval mistrovský titul. Tehdy v základní části nasbíral dvacet dva bodů za jedenáct branek a stejný počet nahrávek. Dalších pět bodů přidal v play-off, kde dal dva góly a třikrát asistoval.

Rodák ze Studénky začínal s hokejem ve svém rodném městě. V páté třídě přešel ze Studénky do Poruby, kde prožil začátky své kariéry. V sezonách 2004/2005 a 2005/2006 si zkusil angažmá v zámoří, kde oblékal dres Mississauga IceDogs hrající OHL. Následně se vrátil do porubské juniorky, aby si vyzkoušel první ligu v Sareze Ostrava. Do extraligy poprvé nakoukl v sezóně 2007/2008 a o rok později již trvale působil ve Vítkovicích. Vyzkoušel si několik různých hostování a tak už měl možnost také za Plzeň, Mladou Boleslav nebo třeba Poprad. V sezoně 2012/2013 se mu ve Vítkovicích velmi dařilo a dostal také pozvánku do reprezentace. Od sezony 2015/2016 začal zkušený útočník hájit barvy Třince. Jeho účinkování za Oceláře přerušilo pouze jednoleté hostování v Liberci.

Vladimír Svačina

  • Post: útočník
  • Datum narození: 28. dubna 1987
  • Výška: 178 cm
  • Hmotnost: 85 kg
  • Držení hole: pravé

Pavel Jenyš

Pavel začínal s hokejem v rodném Brně, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Jako mládežník sklízel velké úspěchy, největším byl titul v mladším dorostu v sezoně 2010/2011. Dlouhou dobu působil v mládežnických reprezentacích. V šestnácti letech poprvé hrál za áčko Komety proti Liberci. Posledních pět sezon bojoval o své místo v NHL.

V roce 2014 byl v sedmém kole draftován ze 199. pozice týmem Minnesota Wild. Po draftu zamířil do juniorské OHL, kde hrál nejprve za Sudbury a poté oblékal dres Niagary. Na konci sezony 2014/2015 odehrál osm urán v AHL za tým Iowa Wild. Další sezonu se opět vrátil do OHL. Další ročníky strávil Jenyš v ECHL. Oblékal dresy Quad City Mallards, Rapid City Rush, Allen Americans. V roce 2018 byl vyměněn za běloruského obránce Stěpana Falkovského pod křídla Los Angeles, ale na svou premiéru v NHL stále čekal. Jeho posledním angažmá v zahraničí byl tým Manchaster Monarchs.

Před letošní sezonou se vrátil zpátky do Komety Brno, kde odehrál 27 utkání a získal v nich dva body. Současně nastoupil i k pěti utkáním za prvoligový Třebíč.

Pavel Jenyš

  • Post: útočník
  • Datum narození: 2. dubna 1996
  • Výška: 192 cm
  • Hmotnost: 95 kg
  • Držení hole: levé