29.11.2022
Redakce

Do Chrudimi přijede Jihlava. Naváže B tým na poslední výhru?

Pardubický B tým si v posledním utkání dokázal odvést cenné dva body z ledu Zlína. Dokáže družina trenéra Baďoučka přidat druhou výhru v řadě? Utkání proti Jihlavě začíná na chrudimském ledě ve středu 30.11. od 18:00.

Po pěti porážkách v řadě v minulém utkání pardubický B tým zabral a dokázal si odvézt dva body z ledu silného Zlína. Dynamo šlo v utkání do vedení už ve druhé minutě, kdy se z přesilové hry trefil Pochobradský. Berani následně dokázali skóre otočit, dvě a půl minuty před koncem však poslal utkání do prodloužení další přesilovkovou trefou Tomáš Kaut. V nájezdech pak rozhodla o pardubické výhře pohledným nájezdem slovenská posila Martin Belluš.

„Měli jsme dobrou první třetinu a výborný vstup do utkání. Známe sílu soupeře a bohužel gól na 2:1 na konci druhé třetiny nás poté trošku položil, pořád jsme ale věřili, že to můžeme zlomit. Naštěstí jsme dostali dvě přesilovky a dvě minuty před koncem jsme jednu zužitkovali. Prodloužení a nájezdy už byly vabank," popsal zápas asistent trenéra David Havíř.

„Pro nás to byla těžká situace. Měli jsme sérii proher a ve Zlíně jsme neměli co ztratit. Musím ale hráčům poděkovat, dva body ze Zlína jsou skvělé," řekl Havíř. Teď bude chtít B tým na důležitou výhru navázat na domácím ledě proti Jihlavě.

Ta získala po čtyřiadvaceti zápasech třicet pět bodů, což stačí na deváté místo v tabulce. Momentálně navíc prohrála tři utkání v řadě, ve kterých má skóre 4:14. V posledním utkání však padla na domácím ledě jen těsně. Třetímu Přerovu podlehla 1:2.

„Bohužel jsme pod dekou, kdy se nám nedaří proměnit stoprocentní šance. Bohužel se dnes potvrdilo hokejové pravidlo, že kdo nedá přesilovku 5 na 3, tak zápas prohraje. Jediné, co jsem po zápase vyčetl bylo, že když jsme dostali gól na začátku třetí třetiny při přesilovce soupeře, tak najednou bylo vidět, jak šly hlavy mezi ramena a trvalo nám několik minut, než jsme začali zase hrát, jak jsme hráli první a druhou třetinu," popsal poslední utkání trenér Ujčík.

Zda pardubický B tým přidá druhou výhru v řadě se dozvíme už zítra 30.11. od 18:00 na Zimním stadionu Chrudim.