19.06.2024
Redakce

David Musil a David Pospíšil se objeví na pardubickém Prima Fresh Festivalu

Umělecké dílo z brynzy, místo ubrusu rozkvetlá louka a michelinský šéfkuchař na hlavní stage. To je jen zlomek toho, co nabídne Prima FRESH festival v Pardubicích. Gastronomické zážitky a 2. kvalifikaci na 134. Velkou Pardubickou se Slavia Pojišťovnou si budou moci vychutnat návštěvníci festivalu za jedno vstupné o víkendu 22. a 23. června 2024. Součástí budou také zástupci Dynama. Zúčastní se obránce David Musil a nový hlavní skaut David Pospíšil.

Prima FRESH festival po zastávkách v Plzni a Brně zavítá na dostihové závodiště v Pardubicích a doveze legendární podniky v čele se Zdeňkem Pohlreichem. „Na letošních festivalech sklízí české legendární restaurace obrovský úspěch, zatím největší počet porcí vydalo vyhlášené Café Imperial Zdeňka Pohlreicha ve spolupráci s Valoria Catering. Podnik Long Story Short naprosto odzbrojuje svou restaurací, která vypadá jako rozkvetlá louka, a to doslova. Na stolech je místo ubrusů položený koberec s živým trávníkem. Další tradiční podnik − Alcron boduje s předkrmem z brynzy, který vypadá jako umělecké dílo,“ popisuje největší lákadla festivalu jeho ředitel Petr Jirásek a dodává: „Navíc pouze v Pardubicích bude vařit kuchař oceněný michelinskou hvězdou. Erik Arnecke z Německa v neděli vystoupí se svojí cooking show a rozhodně se bude na co dívat.“

David Musil se ženou Kristýnou, která je finalistkou soutěže MasterChef z roku 2021, budou asistovat legendárnímu Zdeňku Pohlreichovi při jeho show na Cooking & Music stage v sobotu od 12:00.

Novinkou, která měla na předchozích festivalech opravu úspěch, je Talk Stage pod vedením Petra Říbala. Po celý den zde povede rozhovory a besedy s hvězdnými hosty – dorazí například Zdeněk Pohlreich, Petr Heneš a Josef Křížek – hlavní osobnosti legendárních restaurací. Zúčastní se také David Pospíšil. Nový hlavní skaut Dynama se objeví na Talk Stage „Pod Pokličkou“ powered by Ploom v sobotu od 11:00.

Protagonisté oblíbeného seriálu ZOO dorazí do areálu v sobotu dopoledne. Míša Pecháčková, Míša Petřeková, Lucie Černá, Sára Milfajtová, Ludmila Molínová, Ivan Vodochodský, Robík Nosek, Tereza Vodochodská, Tereza Blažková, Adélka Hesová a Kubík Barták ve 14:00 hodin budou společně s Klárou Michalovou „v kuchyni“ na hlavní Cooking stage a hned poté bude následovat autogramiáda. Pak už si je „do parády“ převezme Petr Říbal z rádia Evropa 2 na Talk Stage.

Jak už je zvykem, tak skvělé jídlo doprovodí živá hudba. V sobotu v 17:00 hodin se o skvělý hudební zážitek postará ANNA K. Vstup na koncert je v ceně vstupenky, tedy 150 Kč.

Jako každým rokem je Prima FRESH festival #babyfriendly. Nejmenší návštěvníci festivalu se mohou těšit na bohatý program plný aktivit, který spolehlivě zabaví malé i větší děti. Generální partner ŠKODA Auto přiveze Školičku vaření, kde si děti budou moct upéct vlastní Škoda keksíky nebo pizzu. Chybět nebude ani parádní dětský koutek, o který se postará společnost Elimon. Tady si děti budou moci užít skákací hrad, malování na obličej, hry ve virtuální realitě a mnoho dalších zábavných aktivit.

Vlastní relaxační zónu s programem pro dospělé i děti bude mít na festivalu společnost MOL. Kromě toho MOL představí i Fresh Corner – ani na Prima FRESH festivalu tak nebude chybět nabídka kávy a výtečných amerických hot-dogů, které mnozí z nás znají ze svých cest autem.

Na našich sociálních sítích jste navíc mohli soutěžit o vstupenky na tento festival. Pokud jste se zúčastnili, zkontrolujte komentáře, jestli se štěstí neusmálo zrovna na vás.

Prima FRESH festival se koná díky podpoře generálních partnerů, kterými jsou Škoda Auto eMobility Provider, Elimon a MOL a Fresh Corner.