11.04.2023
Redakce

David Krčál zamíří s reprezentací U16 do Švédska. Samuel Šmerda a Martin Švec byli nominováni jako náhradníci U17

Pardubický útočník David Krčál si zahraje v dresu českého národního týmu do 16 let na turnaji ve Švédsku, kde reprezentace vyzve mezi čtvrtkem 13. dubna a sobotou 15. dubna postupně Slovensko, Finsko a domácí Švédy. Ve výběru do 17 let byli mezi náhradníky jmenováni obránci Dynama Samuel Šmerda a Martin Švec. Jeden ze 30 náhradníků pak bude na základě vývoje play off donominován do sestavy. Česko U17 naopak čeká turnaj na domácí půdě, konkrétně v Plzni od středy 12. dubna do neděle 16. dubna. Mladíci změří síly nejdříve se Švýcarskem a následně s Finskem, Slovenskem a Švédskem.

Šestnáctiletý forvard David Krčál odehrál v letošní sezoně dorostenecké extraligy celkem 30 zápasů, v nichž vsítil 9 gólů a na dalších 12 nahrál. Byl tak po útočnících Dominiku Kučerovi a Šimonu Bartoňovi nejproduktivnějším hráčem týmu. V dresu Česka nastoupí Krčál poprvé.

Obránce Samuel Šmerda nastoupil do 33 utkáních a z pozice beka pomohl svému týmu k 9 brankám (6+3). V reprezentaci si již zahrál v 16 případech, devětkrát za výběr U16 a sedmkrát za U17. Svůj dosud jediný bod si připsal za asistenci v červencovém duelu se Švýcarskem.

Zkušenosti s národním týmem má také bek Martin Švec, který si jeho dres oblékl v zápase patnáctkrát, sedmkrát za kategorii U16 a osmkrát za U17. Bodoval pouze v reprezentaci do 16 let, kde dvakrát nahrával na gól. V extralize dorostu letos naskočil do 22 utkání a nasbíral devět bodů. Zahrál si ale také ve vyšší extralize juniorů, v níž nastoupil do 16 střetnutí a připsal si jednu trefu a dvě asistence.