21.02.2022
Redakce

Daří se mi, ale super by bylo vrátit se na vítěznou vlnu, přeje si střelec Říčka

Forvard Robert Říčka se po návratu po zranění znovu trefil. Ve čtvrtém duelu přidal pátou branku, v Karlových Varech skóroval dvakrát. Na body to ovšem nestačilo, což pardubického snajpra pochopitelně mrzelo. Dvaatřicetiletý hokejista 25. trefou v základní části potvrdil formu a z pohledu nejlepších ligových střelců mu patří třetí pozice.

„Karlovy Vary byly šikovnější v zakončení. My jsme tam měli také nějaké šance, bylo jich hodně, ale oni dali o gól více. Je to škoda,“ uvedl po utkání zkušený útočník. „Přiznám se, že jsem věřil, když jsme srovnali na 3:3, že to otočíme. Pak jsme inkasovali, ale pořád jsem doufal, že alespoň vyrovnáme, ale nepovedlo se,“ doplnil.

Říčka si upevnil dvěma góly do sítě Energie pozici nejlepšího střelce Dynama. „Samozřejmě jsem rád, že jsem nějaké góly dal. Mám skvělé spoluhráče a ti mě do těch šancí dostávají. Dneska jsem další dvě spálil, to mě mrzí. Je to na nic, protože prohráváme a člověk pak z těch gólů nemá radost,“ přiznal po dalším prohraném utkání.

Co stojí za jeho skvělou formou? „Už jsem to říkal několikrát, v Pardubicích mi to sedlo. Hraji hodně, trenér mi věří a jak jsem zmiňoval, mám skvělé spoluhráče. Daří se mi i ty šance proměňovat. Chtělo by to ale vrátit se na vítěznou vlnu, jako jsme měli předtím a bude to super,“ uzavřel pozápasové hodnocení.