12.07.2023
Redakce

Další plán přípravy A-týmu: zápas s béčkem a Dolomiten Cup

Také první tým Dynama zná rozpis svých přípravných zápasů, které hráčům pomohou nachystat se na start sezony. Nový ročník pro Pardubice začne 31. srpna domácím utkáním Ligy mistrů proti Ilves Tampere. Do té doby vyzvou svěřenci kouče Václava Varadi Dynamo B a v rámci Dolomiten Cupu rovněž německý Augsburger Panther a švýcarský HC Davos, nebo švédskou Rögle BK.

Hned na začátek přípravy čeká Dynamo souboj s B-týmem. Ten se odehraje ve čtvrtek 10. srpna od 18:00 na chrudimském zimním stadionu. Pardubická organizace tak naváže na loňské přípravné období, kdy změřil první tým síly s vlastní rezervou historicky poprvé.

O osm dní později vycestují svěřenci Václava Varadi do italského města Neumarkt v Jižním Tyrolsku. Obhajovat budou vítězství v tamním Dolomiten Cupu, který před rokem jako vůbec první český tým dokázali ovládnout. 19. srpna od 20:00 narazí v repríze loňského semifinále na německý mančaft Augsurger Panther. V případě výhry by Pardubice postoupily do finále, v němž by se utkaly s lepším z dvojice Davos a Rögle BK. Poražené celky si zahrají o třetí místo. Oba tyto zápasy by se uskutečnily o den později, v 15:45 nejprve duel o bronz a ve 20:00 bitva o zlato.

Sezonu 2023/24 zahájí muži Dynama netradičně brzy, už poslední srpnový den. Na východ Čech dorazí finský tým Ilves Tampere, který vyzve pardubické hokejisty v rámci Ligy mistrů. Utkání započne v 17:30. Do startu Tipsport extraligy čeká Dynamo v evropské mezinárodní soutěži ještě souboj se švédským Skellefteå a rovněž dva domácí zápasy s týmy Stavanger Oilers z Norska a ERC Ingolstadt z Německa. První fáze prodeje vstupenek a zápasových balíčků na Ligu mistrů začne v pondělí 17. července. Více informací naleznete ZDE.

Začátek extraligy je plánovaný na 15. září, kdy do enteria areny dorazí Litvínov. Poté čekají Pardubice dva venkovní duely, nejprve 17. září na Kladně a následně 20. září proti Spartě. První domácí východočeské derby s Mountfieldem HK se odehraje 26. listopadu. Kompletní přehled zápasů áčka pro sezónu 2023/2024 naleznete ZDE.

Rozpis přípravných zápasů Dynama

DatumUtkáníČas
10. srpnaHC Dynamo Pardubice B - HC Dynamo Pardubice18:00
19. srpnaHC Dynamo Pardubice - Augsburger Panther20:00
20. srpnaHC Dynamo Pardubice - HC Davos / Rögle BK15:45 / 20:00