23.08.2022
Filip Matoušek

Další medaile pro juniory! Na turnaji v Ostravě obsadili třetí místo

Po stříbrné medaili z domácího Turnaje O pohár primátora si pardubičtí junioři vybojovali další cenný kov. Z kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje v Ostravě si po třech výhrách a jedné porážce odváží zasloužené třetí místo. Turnaj ovládly domácí Vítkovice.

Třídenní turnaj odstartovali pardubičtí junioři v pátek. V utkání proti slovenské Nitře šli do čtyřbrankového vedení už v první třetině. V poslední periodě pak ještě navýšili svěřenci Jiřího Malinského své vedení na konečných 6:0. Následující den si Dynamo nejprve vyšláplo na německý Eisbären Berlin, kterému také vstřelilo šest branek a inkasovalo pouze jednou. Klopýtnutí přišlo ve druhém sobotním utkání, kdy junioři podlehli Vítkovicím 3:7. Domácí tým zvládl utkání o první místo ve skupině hlavně díky povedené druhé třetině, ve které vstřelily čtyři branky.

Dynamo tak obsadilo ve skupině druhé místo zajišťující účast v utkání o třetí místo proti výběru Polska do dvaceti let. Dlouhé čekání na úvodní branku protrhl až ve 40. minutě Pavlata, na kterého ještě navázal o pár vteřin později Koudelka. Ve třetí třetině pak ještě navýšili pardubičtí junioři vedení a došli si pro pohodlné vítězství 5:0, které zajistilo mládežníkům Dynama druhou medaili v přípravě, tentokrát bronzovou. Z prvenství v turnaji se mohly radovat domácí Vítkovice, druhá skončila Jihlava.


HK Nitra 0:6 HC Dynamo Pardubice

Branky a nahrávky: 8. Kloz (Tomas, Paleček), 9. Burda (Fiala, Kubíček), 9. Tvrdík (Gromadzki, Štetka),15. Burda (Helikar, Fiala), 53. Kloz (Novotný, Pazdera), 57. Pavlata (Gromadzki).


Eisbären Berlin 1:6 HC Dynamo Pardubice

Branky a nahrávky: 16. Falk (Heinicke, Polok) – 13. Vachun (Paleček, Gromadzki), 18. Sydorenko (Tvrdík, Štetka), 25. Sydorenko (Burda, Pavlata), 29. Pavlata (Štetka), 34. Tvrdík (Pavlata), 54. Kalužík (Gromadzki).


HC Vítkovice Ridera 7:3 HC Dynamo Pardubice

Branky a nahrávky: 14. Glas (Vehovský), 26. Bialy (Fibigr), 28. Kotásek (Vehovský), 31. Pavelec (Kubík, Bystroň), 34. Macias (Štiak), 49. Pavelec (Macias, Smolka), 60. Smolka (Pavelec) – 2. Kalužík (Paleček), 3. Vachun (Pavlata, Štetka), 58. Koudelka (Gromadzki).


Polsko U20 0:5 HC Dynamo Pardubice

Branky a nahrávky: 40. Pavlata (Gromadzki, Štetka), 40. Koudelka (Kloz, Tomas), 44. Koudelka (Kalužík), 56. Koudelka (Kalužík, Borovička), 57. Macas (Tomas, Helikar).