27.03.2022
Redakce

Čtvrtfinálová série pokračuje pátým zápasem. Dynamo cestuje do Českých Budějovic

Hokejisté Dynama dokázali ve čtvrtém zápase play off zvítězit. I nadále tak mají naději postoupit do semifinále. Série se opět přesouvá na led Českých Budějovic, kde se budou pokoušet o další výhru. „O kolik to je teď nemá smysl si lámat hlavu, budeme se snažit nechat na ledě všechno a věřit, že to dopadne," věří útočník Tomáš Kaut.

Čtvrtfinále play off, 5. zápas: HC Dynamo Pardubice - HC Motor České Budějovice - sleduj ONLINE

Páteční porážka, sobotní radost. Dynamo sice prohrává v sérii s Českými Budějovicemi poměrem 1:3, nic ale nevzdává.

V důležitém čtvrtém souboji pomohl Pardubicím bleskurychlý gól, který nasměroval vývoj utkání ve prospěch týmu Richarda Krále. Druhý, velmi důležitý okamžik, byla gólová akce, díky které si domácí ve třetím dějství vzali dvoubrankové vedení zpět na svoji stranu. A na této brance měl lví podíl útočník Tomáš Kaut. „Nebylo to úplně ok, necítil jsem to dobře, ale naštěstí se tam pak se to zas trošku otočilo, že se nám rychle povedlo dát gól na 3:1," říkal útočník Dynama po skončení čtvrtého zápasu v play off.

Tomáš Kaut většinu této sezony působil v partnerském ve Vrchlabí, na čtvrtfinálovou sérii ale znovu po letech oblékl dres Dynama. „Samozřejmě jsem rád, že si můžu zahrát před skvělými diváky, je to moc fajn. Po konci ve Vrchlabí jsme byli povoláni do Pardubic, trénovali jsme a čekali na šanci. Sestava se v play off točí a já jsem rád, že dostávám šanci," pochvaluje si útočník Pardubic skvělou atmosféru, vždyť dohromady na oba domácí čtvrtfinálové zápasy přišlo bezmála dvacet tisíc fanoušků.

Dynamo ve druhém zápase na domácím ledě hlavně podržel brankář Frodl. „Frodlík nás tam parádně několikrát podržel, takže samozřejmě na tom má velkou zásluhu," chválil pardubického gólmana Tomáš Kaut.

Nyní již všichni myslí na pondělní souboj s pořadovým číslem pět, který zároveň znamená další hrozbu v podobě konce sezony. Nad tím ale v kabině Dynama nepřemýšlí: „Už u nás doma jsme šli odmakat zápas a věřili, že to dopadne. Byl to nový zápas, nový den. Jdeme zápas od zápasu, bude to 0:0 a kolik je série, nad tím nemá smysl přemýšlet a lámat si hlavu," říká Tomáš Kaut.