25.08.2022
Redakce

Čtvrté přípravné utkání rezerva Dynama zvládla. B tým v Prostějově vyhrál 3:0.

Začátek čtvrtého přípravného utkání na ledě Prostějova vyšel Dynamu B na výbornou. Už po pěti minutách hry měla rezerva pardubického Dynama dvougólový náskok. Poté dlouho branka nepadla. Pardubičtí hokejisté se potřetí prosadili až necelou minutu před koncem zápasu v přesilové hře. Pod branky se podepsali Martin Lichtag, Michal Rouha a Daniel Herčík.

Branky a nahrávky: 4. Lichtag (Kadlec), 5. Rouha (Sýkora), 60. Herčík (Drtina, Půhoný)

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka – Valenta, Hamšík, Staněk, Malák, Pěnčík, Poledna – Jiránek, Jáchym, Jansa – Burian, Ostřížek, Hašek – Novák, Vlach, Slanina – Maruna, Venkrbec, Machač.

Dynamo Pardubice B: Klouček – Nečas, Zdráhal, Sýkora, Nedbal, Kaštánek, Oliva, Drtina – Kadlec, Kaut, Lichtag, Rohlík, Herčík, Půhoný, Pavlata, Machač, Rouha, Turek, Pochobradský, Zeman.

Komentář:

Pardubičtí hokejisté vlétli do utkání skvěle. Už v páté minutě totiž vedli o dvě branky. Nejdříve se prosadil svižnou střelou Martin Lichtag, následně puk za domácího brankáře dopravil střelou z mezikruží Michal Rouha. Poté domácí několikrát zahrozili, ale pardubického brankáře překonat nedokázali. Do konce prvního dějství už branka nepadla, a pardubická rezerva tak odcházela do šaten po první siréně spokojenější.

Hned v úvodu druhé třetiny měli domácí velkou šanci. Jiránek ale situaci dva na jednoho nevyužil, a na Kloučka tak nevyzrál. I poté měli domácí více ze hry. Vytvořili si několik střeleckých příležitostí, ale ani z jedné nedokázali pardubického gólmana překonat. Také po polovině utkání měl Klouček plné ruce práce. V největší gólové příležitosti se objevil Slanina. Ten ale z blízka kotouč za brankovou čáru nedostal. Do konce druhé periody se už nic nestalo, a Dynamo B tak stále drželo dvougólový náskok.

Do třetí části hry vstoupili znovu lépe prostějovští, ale gólu se nedočkali. Na druhé straně hřiště v polovině třetí třetiny měl velkou příležitost navýšit náskok pardubického B týmu Zdráhal. Po přečíslení tří na jednoho ale střelou našel pouze brankáře Pavelku. Následně se pardubičtí hokejisté nastěhovali do útočného pásma v přesilové hře, ale domácí tlak ustáli. Necelou minutu před koncem utkání se Dynamo přeci jen dočkalo třetí branky. Přesilovou hru využil Daniel Herčík, a upravil tak na konečných 3:0 pro pardubickou rezervu.

Ohlasy po utkání:

David Havíř – trenér HC Dynamo Pardubice B

„Měli jsme výborný vstup do utkání. Velmi brzo jsme si vytvořili náskok dvou branek. V první třetině jsme velice dobře bruslili a soupeře přehrávali. Druhá třetina byla z našeho pohledu horší. Dělali jsme zbytečné chyby, ze kterých pramenily ztráty kotoučů. Třetí část hry už byla zase o něco lepší. Na konci jsme dokázali ještě využít přesilovou hru, a utkání tak zvládli dotáhnout do vítězného konce. Celkově jsme spokojeni s předvedenou hrou. Nejvíce bych dnes chtěl vyzdvihnout brankáře Milana Kloučka, který nás v některých fázích zápasu podržel svými zákroky.“