28.11.2022
Redakce

Cítím se skvěle a těším se, až budu zpátky, říká Tomáš Hyka po návratu k tréninku

Před sezonou přišel do Pardubic jako jedna z největších posil týmu a své umění dokazoval hned v prvních zápasech Tipsport extraligy. Potom ale onemocněl a téměř dva měsíce nemohl sportovat. Nyní už se Tomáš Hyka připravuje na návrat a hlásí: „Kluci hrají perfektně, těším se, až budu zpátky!“

Tomáš Hyka odehrál na začátku sezony 5 utkání, ve kterých si připsal 4 kanadské body a v první formaci s Lukášem Radilem a Tomášem Zohornou předváděl výborné výkony. Poté ale onemocněl a téměř dva měsíce nemohl mít velké zatížení.

„Bylo to hodně těžké, člověk je zvyklý na hodně pohybu. Bylo to nepříjemné, hlavně ze začátku, první dva tři týdny, když člověk musel opravdu jen ležet a dodržovat klid. Musel jsem to nějak přežít a jsem rád, že už jsem po nějaké době mohl jít si třeba hrát se synem a alespoň nějak se hýbat,“ vypráví Tomáš Hyka o prvních týdnech nemoci.

Poté se ale dostal z nejhoršího a v současné době už se vrací do tréninku.

„Momentálně trénuji u mého kondičního trenéra Michala Břetenáře v Praze. Trénujeme spolu individuálně, nabírám zpátky sílu i kondici. Jde to zatím skvěle, cítím se lépe a lépe,“ nechal se slyšet pardubický útočník.

V průběhu absence počínání svých spoluhráčů bedlivě sledoval.

„Sledoval jsem každý zápas. Kluci hrajou výborně, až doteď. Ta šňura 13 výher je neskutečná, takže je radost se na ně dívat a samozřejmě se těším, až zase budu součástí týmu a budeme vyhrávat,“ říká s nadšením.

Tomáš Hyka přiznává, že zápasy Dynama prožíval.

„Občas jsem za kluky byl nervózní a samozřejmě bych v té chvíli nejradši hned naskočil na led, protože člověka to lákalo. Jsem rád, že to kluci takhle zvládají a ukazují sílu týmu. Hrají skvěle a byla radost se na ně dívat.“

Po návratu k tréninku se dle svých slov cítí dobře.

„Určitě jsem čekal, že to bude horší, ale tím, že člověk přes léto i během sezony něco dělá, tak je tělo na zátěž zvyklé, pamatuje si to. Samozřejmě ta síla odešla více než kondice, protože člověk se nemohl skoro vůbec hýbat, takže to je zase otázka pár týdnů, kdy člověk sílu nabere a kondici taky. Čekal jsem, že se budu cítit hůř a zatím musím zaklepat, že je to skvělé,“ říká útočník s číslem 38

Kromě tréninků v posilovně se Tomáš Hyka dostal také na led. A blíží se také připojení k týmu Dynama!

„Na led už chodím sám s trenérem. K týmu bych se měl připojit příští týden v pondělí a pak už bude otázkou jenom to, jak se budu cítit a taky na trenérovi, kdy budu moct naskočit do zápasu,“ dodává s radostí v hlase.